Salata od maslina – Snežana Kitanović

Salata od maslina – Snežana Kitanović

Salata od maslina – ova jednostavna i veoma ukusna salata potiče iz Antiohije. Poslužuje se kao meze uz rakiju.

Salata je specifičnog ukusa, jer je njen obavezni sastojak melasa od nara i zahtar (za’atar) začin, koji ukusom podseća na čubar i daje divan ukus salatama. Pošto ova dva sastojka nemam, salatu sam prilagodila tako što sam melasu od nara zamenila balzamiko sirćetom a zahtar peršunom. Krajnji ishod……fenomenalan ukus, a salata će se od sada naći na listi onih koje se obavezno spremaju.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Salata od maslina – Snežana Kitanović

  • Potrebno je:
  • 100 gr.zelenih maslina (bez koštice)
  • 100 gr.crnih maslina (bez koštice)
  • 100 gr. maslina u origanu
  • kašika suvih maslina
  • veća glavica crnog luka
  • 1 srednji paradajz isečen na kockice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1- 2 kašike balzamiko  sirćeta
  • peršun (sitno iseckan)
  • so (biber)
  1. Luk sitno iseckati, malo posoliti i rukama promešati, što će luk omekšati i učiniti ga ukusnijim.
  2. Dodati ostale sastojke, dobro izmešati, po ukusu dosoliti i staviti malo bibera.
  3. Salatu možete poslužiti uz kriš
  4.  
  5. Sugestija:
  6. Masline koje su bez koščica su jako slane, pa sam ih  neko vreme držala u hladnoj vodi, uz povremeno menjanje vode.
  7. Zbog toga, ja salatu nisam solila.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Salata od maslina – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.