Salata od roze rotkve – Kristina Gašpar
Salata od roze rotkve – zimske rotkve su malo intenzivnijeg ukusa od onih prolećnih. Mada ih sada ima u svim godišnjim dobima. Bilo kako bilo, od zimskih, najviše volim roze rotkvu jer me ona podseća na prolećne rotkvice.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Salata od roze rotkve – Kristina Gašpar
- 100 g roze rotkve
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soka od limuna
- prstohvat soli
- peršunov list po ukusu
- Rotkvu krupno izrendati. Dodati ulje, so, limunov sok i iseckan peršunov list. Izmešati salatu i služiti dok je sveža.
- U ovoj salati slobodno možete izostaviti so obzirom da se so i rotkva “ne trpe”. Malo limunovog soka je sasvim dovoljno, arome radi. Ukoliko budete dodavali više kiseline, ljutina rotkve će biti izraženija.
- Naravno, sve sastojke prilagodite svom ukusu.