Salata od roze rotkve – Kristina Gašpar

31

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Salata od roze rotkve – Kristina Gašpar

Salata od roze rotkve – zimske rotkve su malo intenzivnijeg ukusa od onih prolećnih. Mada ih sada ima u svim godišnjim dobima. Bilo kako bilo, od zimskih, najviše volim roze rotkvu jer me ona podseća na prolećne rotkvice.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Salata od roze rotkve – Kristina Gašpar

  • 100 g roze rotkve
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soka od limuna
  • prstohvat soli
  • peršunov list po ukusu
  1. Rotkvu krupno izrendati. Dodati ulje, so, limunov sok i iseckan peršunov list. Izmešati salatu i služiti dok je sveža.
  2. U ovoj salati slobodno možete izostaviti so obzirom da se so i rotkva „ne trpe“. Malo limunovog soka je sasvim dovoljno, arome radi. Ukoliko budete dodavali više kiseline, ljutina rotkve će biti izraženija.
  3. Naravno, sve sastojke prilagodite svom ukusu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.