Salata, prilog ili glavno jelo – Kristina Gašpar
Salata, prilog ili glavno jelo – kako ko voli-salata, prilog ili glavno jelo, zašto da ne?!
Ukoliko dodate malo limunovog soka ili neko sirće, dobićete ukusnu i hranljivu salatu… Bez kiseline, ostaje kao prilog uz meso ili nešto drugo po vašem izboru. Ili onako kako ja najviše volim-kašikom iz činijice kao glavno jelo 😉
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Salata, prilog ili glavno jelo – Kristina Gašpar
- 1 kašika ulja po izboru
- 200 g šampinjona
- 300 g kukuruza šećerca
- 1 čen belog luka
- začini po ukusu: so i biber;
- zeleniši po izboru: rukola (matilovac, mirođija, zelena salata…)
- Na ulju prodinstati iseckane šampinjone. Pržiti ih nekoliko minuta, pa dodati kukuruz i sitno iseckan beli luk. Povrće dinstati još koji minut uz mešanje-dok se kukuruz ne omekša. Začiniti po ukusu.
- Prilikom služenja dodati zeleniš po izboru. Ovog puta sam koristila rukolu.