Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

0

Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

Šampinjoni na pirinču – brzo i jednostavno!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Šampinjoni na pirinču - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 400 g sampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 2 kasike ulja
  • 200 g pirinca
  • 6 dl vode
  • so
  • biber
  • malo margarina
  • 100 g salame
  • 100 g kackavalja

Uputstvo za pripremu

  1. Sampinjone oprati i odvojiti drskice od sesirica. Drskice sitno iseckati.Crni luk iseckati na kockice a sargarepu izrendati.
  2. Na ulju prziti crni luk,zatim dodati drskice sampinjona i sargarepu. Dodati opran pirinac,so,biber i naliti vodom. Ostaviti na tihoj vatri dok voda ne uvri.
  3. Pirinac sipati u podmazan vatrostalni sud. Preko pirinca poredjati sampinjone.U svaku pecurku staviti rendanu salamu i malo margarina. Posuti rendanim kackavaljem i peci 30 min na 180 stepeni.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.