Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

Šampinjoni na pirinču – brzo i jednostavno!

Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

  • 400 g sampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 2 kasike ulja
  • 200 g pirinca
  • 6 dl vode
  • so
  • biber
  • malo margarina
  • 100 g salame
  • 100 g kackavalja
  1. Sampinjone oprati i odvojiti drskice od sesirica. Drskice sitno iseckati.Crni luk iseckati na kockice a sargarepu izrendati.
  2. Na ulju prziti crni luk,zatim dodati drskice sampinjona i sargarepu. Dodati opran pirinac,so,biber i naliti vodom. Ostaviti na tihoj vatri dok voda ne uvri.
  3. Pirinac sipati u podmazan vatrostalni sud. Preko pirinca poredjati sampinjone.U svaku pecurku staviti rendanu salamu i malo margarina. Posuti rendanim kackavaljem i peci 30 min na 180 stepeni.

Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.