Šampinjoni na pirinču – brzo i jednostavno!
Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić
- 400 g sampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 sargarepa
- 2 kasike ulja
- 200 g pirinca
- 6 dl vode
- so
- biber
- malo margarina
- 100 g salame
- 100 g kackavalja
- Sampinjone oprati i odvojiti drskice od sesirica. Drskice sitno iseckati.Crni luk iseckati na kockice a sargarepu izrendati.
- Na ulju prziti crni luk,zatim dodati drskice sampinjona i sargarepu. Dodati opran pirinac,so,biber i naliti vodom. Ostaviti na tihoj vatri dok voda ne uvri.
- Pirinac sipati u podmazan vatrostalni sud. Preko pirinca poredjati sampinjone.U svaku pecurku staviti rendanu salamu i malo margarina. Posuti rendanim kackavaljem i peci 30 min na 180 stepeni.
Ivana Pešić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!