Šapka – Suzana Mitić

29

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Šapka – neobična, vrlo ukusna pita, svi koji je probaju je prosto obožavaju.

Šapka - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Šapka – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Šapka – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Šapka – neobična, vrlo ukusna pita, svi koji je probaju je prosto obožavaju.

Za palačinke:

  • 1 komad jaje
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 gr brašno

Za testo:

  • 1 komad jaje
  • 1 kocka kvasac
  • 250 ml mleko (mlako)
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kasicica šećera
  • 1 kasika so
  • 1 kg brašno

Za fil:

  • 1 casa pavlake
  • 100 gr suvog vrata
  • 100 gr slaninice
  • 100 gr mariniranih pecuraka
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr sira
  • susam
  1. Zamesiti testo od datih sastojaka za testo i ostaviti na toplom da nadodje.
  2. Zamesiti testo i isprziti palacinke.
  3. Nadoslo testo podeliti na dva dela.Jedan deo razvuci oklagijom velicine pleha,premazati ga pavlakom i staviti slaninicu.
  4. Preko staviti palacinku,premazati je pavlakom pa staviti sira.Dodati sledecu palacinku,premazati pavlakom pa poredjati suvi vrat.Dodati sledecu palacinku,premazati pavlakom pa izrendati kackavalj.
  5. Postupak ponavlati dok se ne potrose sve palacinke i sav fil.
  6. Drugu polovinu testa razviti oklagijom i prekriti sve palacinke.Sjediniti ivice,napraviti kao obod na sesiru.
  7. Celu pitu premazati zumancetom i posuti susamom.
  8. Peci na 200 C dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More