Šapka – Suzana Mitić

2

Šapka – neobična, vrlo ukusna pita, svi koji je probaju je prosto obožavaju.

Šapka - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Šapka – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Šapka - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Šapka – Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Šapka - neobična, vrlo ukusna pita, svi koji je probaju je prosto obožavaju.
Obrok Doručak, Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Za palačinke:

  • 1 komad jaje
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 gr brašno

Za testo:

  • 1 komad jaje
  • 1 kocka kvasac
  • 250 ml mleko mlako
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kasicica šećera
  • 1 kasika so
  • 1 kg brašno

Za fil:

  • 1 casa pavlake
  • 100 gr suvog vrata
  • 100 gr slaninice
  • 100 gr mariniranih pecuraka
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr sira
  • susam

Uputstvo za pripremu

  1. Zamesiti testo od datih sastojaka za testo i ostaviti na toplom da nadodje.
  2. Zamesiti testo i isprziti palacinke.
  3. Nadoslo testo podeliti na dva dela.Jedan deo razvuci oklagijom velicine pleha,premazati ga pavlakom i staviti slaninicu.
  4. Preko staviti palacinku,premazati je pavlakom pa staviti sira.Dodati sledecu palacinku,premazati pavlakom pa poredjati suvi vrat.Dodati sledecu palacinku,premazati pavlakom pa izrendati kackavalj.
  5. Postupak ponavlati dok se ne potrose sve palacinke i sav fil.
  6. Drugu polovinu testa razviti oklagijom i prekriti sve palacinke.Sjediniti ivice,napraviti kao obod na sesiru.
  7. Celu pitu premazati zumancetom i posuti susamom.
  8. Peci na 200 C dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

2 Komentara

    1. Suzana Mitić kaže

      Hvala Kris!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.