Šarena oblanda – Snežana Kitanović

Šarena oblanda.

Šarena oblanda - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Šarena oblanda – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Šarena oblanda – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Šarena oblanda.

  • 250 gr. šećera
  • 2 dl vode
  • 250 gr. margarina
  • 2 kašike kakao
  • 150 gr. orasi (mleveni)
  • 150 gr. keks (mleveni)
  • 2 lista oblandi
  • džem (po izboru (ja sam korstila od drenjina))
  • 400 gr. posnog četvrtastog keksa ("Zlatni pek" ili "Avala")
  1. Oba lista oblande premazati džemom. Na jednu oblandu preko džema staviti keks. Prokuvati šećer sa vodom 5 minuta, dodati iseckan margarin, orahe, kakao i keks. Ovu masu sipati preko keksa. Preko mase staviti keks. Preko keksa drugu oblandu tako da džem ide na keks. Preko oblande staviti nešto teško. Seći sutradan.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šarena oblanda – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.