Šarena oblanda.
Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Šarena oblanda – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Šarena oblanda.
- 250 gr. šećera
- 2 dl vode
- 250 gr. margarina
- 2 kašike kakao
- 150 gr. orasi (mleveni)
- 150 gr. keks (mleveni)
- 2 lista oblandi
- džem (po izboru (ja sam korstila od drenjina))
- 400 gr. posnog četvrtastog keksa ("Zlatni pek" ili "Avala")
- Oba lista oblande premazati džemom. Na jednu oblandu preko džema staviti keks. Prokuvati šećer sa vodom 5 minuta, dodati iseckan margarin, orahe, kakao i keks. Ovu masu sipati preko keksa. Preko mase staviti keks. Preko keksa drugu oblandu tako da džem ide na keks. Preko oblande staviti nešto teško. Seći sutradan.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!