Šarena tegla – Gvozdena Živković

0
206
Šarena tegla - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online
Šarena tegla - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online

Šarena tegla.

Šarena tegla, sastojci:

  • 800 grama ljutih papričica u raznim bojama,
  • 350 grama krastavčića ili krastavaca,
  • 150 grama mladih bamija,
  • 1,5 ravnih kašika soli,
  • 4 kašike šećera,
  • 60 ml jabukovog sirćeta,
  • vode po potrebi,
  • malo bibera u zrnu, po ukusu.

Šarena tegla, priprema:

  • Operite povrće pod mlazom vode, papričicama uklonite drške.
  • Izdubite krastavce kako biste ih napunili bamijama.
  • Ako nemate bamiju, krastavce punite papričicama, kao ja što sam uradila.
  • Najteži deo je pakovanje – punjenje tegle. Potrudite se da bude što šarenija i lepša.
  • Kada teglu napunite povrćem, sipajte preko povrća so, šećer, sirće, možete dodati i malo bibera u zrnu.
  • Preko povrća stavite plastičnu rešetku, ali lagano, ne pritiskajte puno povrće.
  • Nalijte vodom da prekrije rešetku. Zatvorite metalnim poklopcem, čvrsto. Proverite da li ste dobro zatvorili, okretanjem tegle naopako.
  • Pasterizujte na klasičan način. U lonac prvo na dno postavite truleks ili platnenu krpu (salvetu), onda postavite teglu i nalijte hladnom vodom do poklopca. Pustite da vri, najviše 5 minuta od početka vrenja.
  • Ostavite da se tegla ohladi u loncu. Ohlađenu teglu obrišite i odložite na hladno mesto.
  • Uživajte u prelepim ukusima ovog povrća.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde