Šarene oblande sa keksom – Zorica Stajić

78

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Šarene oblande sa keksom – ukoliko ne želite posnu varijantu, onda koristite običnu čokoladu za kuvanje i petit keks…

Šarene oblande sa keksom - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Šarene oblande sa keksom – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Šarene oblande sa keksom

Šarene oblande sa keksom – ukoliko ne želite posnu varijantu, onda koristite običnu čokoladu za kuvanje i petit keks…

  • 2 lista oblande (manje)
  • 200 gr šećera
  • 1,5 dl vode
  • 200 gr margarina
  • 3 kašike kakaoa
  • 150 gr keksa (posnog, mlevenog)
  • 150 gr keksa (posnog, celog)
  • 150 gr oraha (sitno seckanih)
  • 3 kašike marmelade od kajsija (nekoliko kašika)
  1. U odgovarajući sud ušpinujte šećer sa vodom, dodajte margarin i kakao i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. U vruće dodajte ml. keks i orahe i sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre.
  2. Listove oblandi premažite marmeladom koju ste malo zagrejali.
  3. Stavite na tacnu jedan list oblande, poređajte keks, preko njega nanesite fil, ponovo red keksa i preko njega drugi list oblande sa premazanom stranom. Pritisnite oblandu da se lepo zalepi za keks. Po želji preko stavite preliv od posne čokolade, višanja i sl.
  4. Ostavite da se ohladi i stegne, pa secite na željene štanglice.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy