Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja

0

Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja

Šarene šerbet kiflice – sjajna poslastica!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Šarene šerbet kiflice - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 1 hour 15 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 1,2 kg mekog brašna
  • 5 dl mleka
  • 3 dl ulja
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 3 jajeta
  • 3 belanca
  • 2 kašike kakaoa

Uputstvo za pripremu

  1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kasikom secera i ostaviti da nadodje.
  2. Za to vreme mikserom umutiti jaja, postepeno dodajuci ulje i na kraju nadosli kvasac. Smesu podeliti na dva dela a u jedan deo dodati kakao.
  3. Brasno takodje podeliti na dva dela: jedan umesati u braon a drugi u svetlu smesu. Zamesiti glatko i mekano testo.
  4. Svaki deo testa podeliti na dve jufke, a zatim na pobrasnjenoj radnoj povrsini oklagijom rastanjiti belu, a preko nje braon jufku u veci krug. Jos malo rasklagijati da bi se braon i beli deo slepili. Krug iseci na 12 trouglova, pa ih uviti u kiflice. Ponoviti postupak sa preostalim jufkama.
  5. Pleh obloziti pek-papirom i redjati pripremljene kiflice. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
  6. Za to vreme skuvati sirup: uspinovati secer sa vanil-secerom i vodom. Kada se sirup malo prohladi, pecene kiflice kratko potopiti i vaditi na resetku da se ocede.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.