Sarmice od blitve – Jelena Nikolić

Sarmice od blitve.

Sarmice od blitve, sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 20 listova blitve
  • malo ulja
  • so
  • začini

Sarmice od blitve, priprema:

  • U ključaloj posoljenoj vodi kratko obariti oprane listove blitve.
  • Luk očistiti i sitno iseći.
  • Šargarepu očistiti i izrendati.
  • Na malo zagrejanog ulja propržiti mleveno meso, posoliti, dodati šoljicu vode, zatim i luk i šargarepu i prodinstati.
  • Pirinač očistiti, oprati i obariti. Pomešati ga sa mesom i začiniti po ukusu.
  • Fil stavljati na listove blitve, uviti sarmice i ređati ih u pleh ili u vatrostalnu posudu namazanu uljem. Sipati pola šoljice vode. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200C.
  • Poslužiti tople, uz kiselo mleko. Prijatno!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sarmice od blitve – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.