Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

Sarmice sa mesom i kajmakom – odlične sarmice za svaku priliku!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

  • 1 glavica kelja (oko 1 kg)
  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 dl) časa (2kisele pavlake
  • 1 čaša kajmaka
  • 1 struk praziluka
  • 1 šolja ulja
  • so
  1. Kelj ocistiti, odvojiti listove od korena i popariti vrelom vodom.
  2. Na ulju izdinstati praziluk iseckan na kolutove, dodati meso i kratko proprziti.
  3. Smanjiti temperaturu pa dodati kiselu pavlaku, kajmak posoliti i izmesati. Dinstati jos 4-5 minuta.
  4. Listove kelja ocediti i jedan po jedan filovati pripremljenom masom praveci male sarmice.
  5. Vatrostalnu posudu premazati uljem i redjati sarmice tako da stanu u jednom redu.
  6. Preliti vodom, pokriti alu-folijom i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.