Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

0

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

Sarmice sa mesom i kajmakom – odlične sarmice za svaku priliku!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Sarmice sa mesom i kajmakom - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 45 minutes

Sastojci

  • 1 glavica kelja oko 1 kg
  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 dl) časa (2kisele pavlake
  • 1 čaša kajmaka
  • 1 struk praziluka
  • 1 šolja ulja
  • so

Uputstvo za pripremu

  1. Kelj ocistiti, odvojiti listove od korena i popariti vrelom vodom.
  2. Na ulju izdinstati praziluk iseckan na kolutove, dodati meso i kratko proprziti.
  3. Smanjiti temperaturu pa dodati kiselu pavlaku, kajmak posoliti i izmesati. Dinstati jos 4-5 minuta.
  4. Listove kelja ocediti i jedan po jedan filovati pripremljenom masom praveci male sarmice.
  5. Vatrostalnu posudu premazati uljem i redjati sarmice tako da stanu u jednom redu.
  6. Preliti vodom, pokriti alu-folijom i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.