Sarmice u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

0

Sarmice u vinovoj lozi – tek kada sam pocela da radim kao kuvar onda sam i pocela da isprobavam jela sa vinovom lozom jer su nam ih uglavnom narucivali za vreme posta, slava, nekih skupova…

Zato kada sam pocela sa Hrono ishranom, shvatila sam da vinova loza ima neogranicenu mogucnost kada su rucak ili vecera u pitanju. Samo sada vise ne moramo da beremo, peremo, kuvamo lisce.

Sada imam sve to vec spremljeno u teglicama i mozemo da biramo da li sa malim i tankim listovima za sarmice ili velikim i jakim za velike sarme. Sad je lako, lisce je spremljeno, samo spremiti punjenje, zaviti i malo ih zapeci u rernu ili na slaboj vatri prokrckati koji minut.

Sarmice u vinovoj lozi - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Sarmice u vinovoj lozi – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Sarmice u vinovoj lozi - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sarmice u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Sarmice u vinovoj lozi - tek kada sam pocela da radim kao kuvar onda sam i pocela da isprobavam jela sa vinovom lozom jer su nam ih uglavnom narucivali za vreme posta, slava, nekih skupova...
Obrok Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • tuna
  • crni luk
  • keleraba
  • so
  • biber
  • začin
  • ulje
  • voda

Uputstvo za pripremu

  1. Meni je najprivlacnije punjenje sa tunom i crnim lukom pa zapeci u rernu. Crni luk prodinstam i dodam da se u tome dinsta narendana keleraba. Zacinim po sopstvenom ukusu, so, biber, beli luk u prahu (moze i svez), seckano lisce zeleni ili celera. Ustvari mozete da dodate sta god volite, kombinacije su po vasoj zelji.
  2. Izbor dozvoljenog povrca je velik pa moze da se uz zacine osmisle razna punjenja.
  3. Kada se dinstano povrce prohladilo dodajete tunu iz vode, promesajte sve zajendo i zavijajte sarmice i redjajte ih u tepsiju. Uspite malo vode da dno tepsije ne bude suvo, a sarmice odozgo namazite uljem i ako volite postite susamom.
  4. U zagrejanoj rerni na 200C ubaciti na priblicno 20minuta da se samo zapeku i svi ukusi sjedine. Ja izvadim iz rerne kada voda koju sam usula ukuva.

Beleške

Ovo je interesantna i lagana vecera. Ako bi voleli da vam ovo bude rucak, samo umesto tune ubacite neko jace crveno meso. Prijatnog su ukusa i hladne.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.