Sirove kuglice za 10 minuta – Kristina Gašpar

0

Sirove kuglice za 10 minuta – kuglice pripremljene od prirodnih sastojaka. Pogodne za osobe koje izbegavaju industrijske poslastice.

Sirove kuglice za 10 minuta - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Sirove kuglice za 10 minuta – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Sirove kuglice za 10 minuta - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sirove kuglice za 10 minuta - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Sirove kuglice za 10 minuta - kuglice pripremljene od prirodnih sastojaka. Pogodne za osobe koje izbegavaju industrijske poslastice.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 100 gr susam mleveni
  • 100 gr med
  • 100 gr suve šljive bez koštica
  • 2 kašike sok od limuna
  • 1 komad štapić vanile komadići

Uputstvo za pripremu

  1. Suve šljive operite, a ako su jako suve držite ih u vodi dok delimično ne omekšaju.
  2. Sameljite ih u blenderu ili na mašini za meso.
  3. (Susam možete samleti u mlinu za kafu.)
  4. Sjedinite sve sastojke - umesite ih.
  5. Smesu možete oblikovati odmah ili ostaviti da malo odstoji kako bi se lakše oblikovala.
  6. Kuglice valjajte u susam.
  7. Čuvajte ih na hladnom mestu (ne morate ih čuvati u frižideru).
    Sirove kuglice za 10 minuta - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Umesto suvih šljiva, možete koristiti suvo grožđe ili neko drugo suvo voće po izboru.Zbog laksativnog dejstva, preporuka je da ne konzumirate više od nekoliko kuglica dnevno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.