Škola kuvanja na tradicionalni način - Dejan Ilić
Škola kuvanja na tradicionalni način - Dejan Ilić

Škola kuvanja na tradicionalni način je nešto potpuno novo i drugačije na gastro “nebu” Srbije. Ova netipična škola kuvanja je namenjena (uglavnom) amaterima i nastala je iz potrebe da se svima, građanima Srbije ili stranim turistima pokaže sva raskoš gastronomske kulture Srbije i da im se kroz interaktivne radionice ponudi potpuno novo iskustvo.

Predavač je profesionalni kuvar i karving majstor Dejan Ilić, osvajač mnogih medalja na međunarodnim takmičenjima.

Dejan Ilić sa kolegama, karving takmičenje
Dejan Ilić sa kolegama, karving takmičenje

Škola kuvanja na tradiconalni način se organizuje na etno domaćinstvu u Topoli sa smeštajnim kapacitetima u bungalovima, koje poseduje 4* kategorizacije seoskog etnog smeštaja, a kuhinja ima HACCP sertifikat. Tokom radionica i časova u školi kuvanja uči se priprema tradicionalnih specijaliteta, čiji su recepti stari više od 100 godina.

Škola kuvanja na tradicionalni način - Dejan Ilić
Škola kuvanja na tradicionalni način – Dejan Ilić

Dejan Ilić, profesionalni kuvar i karving majstor, specijalno za portal Recepti i Kuvar online govori o ovoj privlačnoj ponudi za sve koji žele nešto da nauče o tradicionalnom načinu kuvanja, a istovremeno da provedu nekoliko dana van grada i uobičajene gradske vreve i stresa.

Kome je škola kuvanja na tradicionalni način namenjena? Ko su polaznici?

Kao prvo, svi koji nameravaju da dođu i posete nas, moraju da “ponesu” dobro raspoloženje! To nam je najvažnije! Mnogo manje je važno koliko znate o kulinarstvu… Ako ste nasmejani, dobro raspoloženi, sve je lako. S moje strane i uz pomoć mog tima, koji je svim polaznicima i gostima na usluzi u svakom trenutku, obezbedićemo svim zainteresovanim posetiocima, koji su početnici u kuvanju, kao i svim ostalima, koji poseduju napredna znanja u kuvanju, da se upoznaju sa pripremom hrane na tradicionalni način.

Da li je, ipak, potrebno neko predznanje za ovaj kurs?

Mi smo već održali par radionica i gosti su nam bili kako žene i muškarci koji svakodnevno kuvaju, tako i pojedinci koji su nam govorili: “Ja nikada ništa nisam spremio u životu!”. Na kraju, svi su podjednako učestvovali u pripremi hrane, svi su bili uspešni, i otišli su srećni i bogatiji za jedno potpuno drugačije, neobično iskustvo.

Da li imate i neki specijal, nešto specifično, što pokažete vašim polaznicima?

Naravno, ja kao karving majstor, ne propustim priliku da gostima i polaznicima škole pokažem osnovna znanja i veštine u aranžiranju i prezentaciji hrane, sa osnovnim elementima ukrašavanja povrća i voća. Na kraju, svi se oduševe sa tim jednostavnim elementima.

Za kraj, koliko traje ovaj kurs i koja je cena?

Osnovni koncept smo osmislili da traje 3 dana, po 4 časa dnevno. Ali, moguće je definisati razne varijante trajanja kursa: od 1 dan do 7 dana. Sve i samo zavisi od grupe polaznika i njihovih želja – svemu se lako prilagodimo i napravimo odgovarajuću ponudu i dogovor. Cena aranžmana za osnovni koncept od 3 dana je 380 € u dinarskoj protivvrednosti. Cena ovog, praktično, putovanja, obuhvata: usluge smeštaja na bazi punog pansiona, 3 dana trajanja škole kuvanja, transfer minibusom Beograd-Topola-Beograd, usluge vodiča, ogranizaciju puta.

Ovlašćeni agent prodaje je turistička agencija MikroStar Tours iz Beograda, pa se svi zainteresovani mogu njima javiti radi dodatnih detalja i dogovora.

Ukoliko ste neko ko je već “iskusni vuk” kulinarstva ili neko ko je početnik, u svakom slučaju, ova ponuda, će vam odgovarati. Ako vaša kompanija želi da organizuje “team building”, ili najobičniji izlet van glavnog grada, osim mogućnosti da naučite da spremate stara jela srpske kuhinje na tradicionalni način, bićete u prilici da provedete 3 dana van gradske vreve, u tišini i miru okoline Topole, uz mogućnost da posetite mauzolej na Oplencu, muzej Karađorđevića, crkvu i muzej Prvog srpskog ustanka i Karađorđa, kao i mnoge vinarije u okolini Topole i Aranđelovca.

Beograd, 16.06.2017.
Razgovor vodio Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!