Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

0

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

Škotske šnicle od ovsa – sjajan i zdrav glavni obrok!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Škotske šnicle od ovsa - by Toni Radić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

Sastojci

  • jedna krem čorba od pečuraka
  • 500 gr ovsenih pahuljica
  • 100 gr suncokreta
  • 100 gr susama
  • 1 kašika marinade
  • kašičice ½mlevenog kima
  • ½ majčine dušice ili timijana
  • kašičice ½mlevene začinske paprike
  • so
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Za sva svoja jela koristim marinadu koju pravim na sledeći način: ogulim 2-3 glavice belog luka, stavim u secko sa dve vezice peršuna i sameljem sitno, istresem u činiju, zalijem sa 70 posto hladno ceđenog suncokretovom i 30 posto maslinovog ulja. Držim u frižideru i koristim kada mi treba.
  2. Ovsene pahuljice samleti u secku da su sitnije, zagrejati 1 litar vode, u šolji se razmuti sa vodom krem čorba od pečuraka i doda se još kašika brašna.
  3. U uzavrelu vodu dodati kim, majčinu dušicu i so. Kuvati 2-3 minuta. U to dodati razmućenu krem čorbu, marinadu, alevu papriku i skuvati čorbu. Skloniti sa vatre, umešati ovsene pahuljice, marinadu, suncokret, susam, dobro izmešati i pustiti da se ohladi.
  4. Oblikovati pljeskavice, pržiti na malo ulja u tiganju, ili u rerni peći dvadesetak minuta na papiru za pečenje ili na ulju
  5. Prilog: Rimski garnir
  6. Potrebno: 500gr pene, ili druge vrste testenine, 300 gr šećerca, 3-4 šargarepe, 1 tikvica, 100 gr crnih, 100 gr zelenih maslina, 1 kašičica suve žalffije ili 4-5 lista sveže, ½ grančice svežeg ruzmarina, po želji može se dodati još neko povrće, 1 kašika marinade.
  7. Priprema: Zagrejati osoljenu vodu, dodati pene, šećerac, tikvice, i skuvati dok se testenina ne skuva, procediti, dodati narendanu šargarepu. Zagrejati 2 kašike maslinovog ulja, dodati žalfiju, ruzmarin, marinadu. Pržiti 2-3 sekunde, da pusti aromu, dodati testeninu, maslinke, izmešati, skloniti sa vatre i servirati. Posoliti po želji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.