Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

Škotske šnicle od ovsa – sjajan i zdrav glavni obrok!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

  • jedna krem čorba od pečuraka
  • 500 gr ovsenih pahuljica
  • 100 gr suncokreta
  • 100 gr susama
  • 1 kašika marinade
  • kašičice ½mlevenog kima
  • ½ majčine dušice ili timijana
  • kašičice ½mlevene začinske paprike
  • so
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje
  1. Za sva svoja jela koristim marinadu koju pravim na sledeći način: ogulim 2-3 glavice belog luka, stavim u secko sa dve vezice peršuna i sameljem sitno, istresem u činiju, zalijem sa 70 posto hladno ceđenog suncokretovom i 30 posto maslinovog ulja. Držim u frižideru i koristim kada mi treba.
  2. Ovsene pahuljice samleti u secku da su sitnije, zagrejati 1 litar vode, u šolji se razmuti sa vodom krem čorba od pečuraka i doda se još kašika brašna.
  3. U uzavrelu vodu dodati kim, majčinu dušicu i so. Kuvati 2-3 minuta. U to dodati razmućenu krem čorbu, marinadu, alevu papriku i skuvati čorbu. Skloniti sa vatre, umešati ovsene pahuljice, marinadu, suncokret, susam, dobro izmešati i pustiti da se ohladi.
  4. Oblikovati pljeskavice, pržiti na malo ulja u tiganju, ili u rerni peći dvadesetak minuta na papiru za pečenje ili na ulju
  5. Prilog: Rimski garnir
  6. Potrebno: 500gr pene, ili druge vrste testenine, 300 gr šećerca, 3-4 šargarepe, 1 tikvica, 100 gr crnih, 100 gr zelenih maslina, 1 kašičica suve žalffije ili 4-5 lista sveže, ½ grančice svežeg ruzmarina, po želji može se dodati još neko povrće, 1 kašika marinade.
  7. Priprema: Zagrejati osoljenu vodu, dodati pene, šećerac, tikvice, i skuvati dok se testenina ne skuva, procediti, dodati narendanu šargarepu. Zagrejati 2 kašike maslinovog ulja, dodati žalfiju, ruzmarin, marinadu. Pržiti 2-3 sekunde, da pusti aromu, dodati testeninu, maslinke, izmešati, skloniti sa vatre i servirati. Posoliti po želji.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.