Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić
Škotske šnicle od ovsa – sjajan i zdrav glavni obrok!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Škotske šnicle od ovsa – by Toni Radić
- jedna krem čorba od pečuraka
- 500 gr ovsenih pahuljica
- 100 gr suncokreta
- 100 gr susama
- 1 kašika marinade
- kašičice ½mlevenog kima
- ½ majčine dušice ili timijana
- kašičice ½mlevene začinske paprike
- so
- hladno ceđeno suncokretovo ulje
- Za sva svoja jela koristim marinadu koju pravim na sledeći način: ogulim 2-3 glavice belog luka, stavim u secko sa dve vezice peršuna i sameljem sitno, istresem u činiju, zalijem sa 70 posto hladno ceđenog suncokretovom i 30 posto maslinovog ulja. Držim u frižideru i koristim kada mi treba.
- Ovsene pahuljice samleti u secku da su sitnije, zagrejati 1 litar vode, u šolji se razmuti sa vodom krem čorba od pečuraka i doda se još kašika brašna.
- U uzavrelu vodu dodati kim, majčinu dušicu i so. Kuvati 2-3 minuta. U to dodati razmućenu krem čorbu, marinadu, alevu papriku i skuvati čorbu. Skloniti sa vatre, umešati ovsene pahuljice, marinadu, suncokret, susam, dobro izmešati i pustiti da se ohladi.
- Oblikovati pljeskavice, pržiti na malo ulja u tiganju, ili u rerni peći dvadesetak minuta na papiru za pečenje ili na ulju
- Prilog: Rimski garnir
- Potrebno: 500gr pene, ili druge vrste testenine, 300 gr šećerca, 3-4 šargarepe, 1 tikvica, 100 gr crnih, 100 gr zelenih maslina, 1 kašičica suve žalffije ili 4-5 lista sveže, ½ grančice svežeg ruzmarina, po želji može se dodati još neko povrće, 1 kašika marinade.
- Priprema: Zagrejati osoljenu vodu, dodati pene, šećerac, tikvice, i skuvati dok se testenina ne skuva, procediti, dodati narendanu šargarepu. Zagrejati 2 kašike maslinovog ulja, dodati žalfiju, ruzmarin, marinadu. Pržiti 2-3 sekunde, da pusti aromu, dodati testeninu, maslinke, izmešati, skloniti sa vatre i servirati. Posoliti po želji.