Sladoled od breskve je jedan od najtraženijih recepta za osveženje u vrelim letnjim danima. Kao i uvek, najbolje je koristiti sveže sezonsko voće i za pripremu domaće poslastice koja je, ili će postati, omiljeno osveženje ukućana i gostiju.
Breskva tokom celog leta može da se koristi bilo u svežem obliku, bilo u obliku svežih prerađevina poput sokova i sladoleda. Bogata je vitaminima i mineralima – od vitamina sadrži veću količinu vitamina A i beta karotena, a zatim B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitamin C, vitamin E, vitamin K. Od minerala i metala sadrži kalcium, magnezium, cink i gvožđe.
Najbolje i najzdravije rešenje je ako imate vremena i svežeg voća da pripremite omiljenu ledenu poslasticu. Sladoled od breskve je jedna od takvih mogućnosti.
Sladoled od breskve je jedan od najtraženijih recepta za osveženje u vrelim letnjim danima.
Sladoled od breskve, sastojci:
- 360 g breskve (sveže, oljuštene, bez koštica i sečena na sitnije komade)
- 30 g šećera (belog)
- 150 ml kisele pavlake (ili gustog jogurta/kiselog mleka)
- 390 gr kondenzovanog mleka
- 340 gr mleka u prahu
- 2 ml ekstrakta od vanile
- 150 ml mleko (punomasno, ili po potrebi)
Sladoled od breskve, priprema:
- Komadiće breskve, šećer i pavlaku, dodajte u serijama u blender i procesirajte.
- U posudi za mešanje, pomešajte mešavinu breskve, zaslađeno kondenzovano mleko, mleko u prahu, i ekstrakt vanile. Mešati dok se masa ne izjednači.
- Dosuti punomasnog mleka, po potrebi da se dobije kompatna masa.
- Masu presuti u sud za zamrzavanje.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!