Sladoled od breskve – Recepti i Kuvar online

0

Sladoled od breskve je jedan od najtraženijih recepta za osveženje u vrelim letnjim danima. Kao i uvek, najbolje je koristiti sveže sezonsko voće i za pripremu domaće poslastice koja je, ili će postati, omiljeno osveženje ukućana i gostiju.

Breskva tokom celog leta može da se koristi bilo u svežem obliku, bilo u obliku svežih prerađevina poput sokova i sladoleda. Bogata je vitaminima i mineralima – od vitamina sadrži veću količinu vitamina A i beta karotena, a zatim B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitamin C, vitamin E, vitamin K. Od minerala i metala sadrži kalcium, magnezium, cink i gvožđe.

Najbolje i najzdravije rešenje je ako imate vremena i svežeg voća da pripremite omiljenu ledenu poslasticu. Sladoled od breskve je jedna od takvih mogućnosti.

Sladoled recept - sladoled od breskve - Recepti i Kuvar online
Sladoled recept – sladoled od breskve – Image courtesy of [by Serge Bertasius Photography] at FreeDigitalPhotos.net
Sladoled recept - sladoled od breskve - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sladoled od breskve – Recepti i Kuvar online

Sladoled od breskve je jedan od najtraženijih recepta za osveženje u vrelim letnjim danima.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 4 hours 15 minutes
Ukupno vreme 4 hours 15 minutes
Broj osoba 4 ososbe

Sastojci

  • 360 g breskve sveže, oljuštene, bez koštica i sečena na sitnije komade
  • 30 g šećera belog
  • 150 ml kisele pavlake ili gustog jogurta/kiselog mleka
  • 390 gr kondenzovanog mleka
  • 340 gr mleka u prahu
  • 2 ml ekstrakta od vanile
  • 150 ml mleko punomasno, ili po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Komadiće breskve, šećer i pavlaku, dodajte u serijama u blender i procesirajte.
  2. U posudi za mešanje, pomešajte mešavinu breskve, zaslađeno kondenzovano mleko, mleko u prahu, i ekstrakt vanile. Mešati dok se masa ne izjednači.
  3. Dosuti punomasnog mleka, po potrebi da se dobije kompatna masa.
  4. Masu presuti u sud za zamrzavanje.

Beleške

Preporuka: ukoliko koristite mašinu za pravljenje sladoleda, biće kremastija masa gotovog sladoleda.

Pročitajte još:

Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović >>>

Poslastičarski Stracciatella sladoled – Suzana Mitić >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.