Šlag krem plazma torta – Zorica Stajić

281

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Šlag krem plazma torta.

Šlag krem plazma torta - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Šlag krem plazma torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Šlag krem plazma torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Šlag krem plazma torta.

Za koru:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 kašike oraha (mlevenih)
  • 0,5 kesice prašak za pecivo
  • 2 dl mleka
  • 1 dl ulja

Za fil:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 170 gr šećera (u prahu)
  • 200 gr keksa (mlevenog)

I još:

  • 100 gr slaga (u prahu)
  1. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte ulje. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i peciva i na kraju ml. orahe. Smesu sipajte u kalup za pečenje prečnika 24 cm koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 180 st. oko 30 min. (zavisno od rerne).
  2. Prohladjenu koru izvadite iz kalupa, pa je stavite na tacnu za služenje. Prelijte je hladnim mlekom.
  3. Za fil umutite kiselu pavlaku sa prah šećerom pa lagano umešajte mleveni plazma keks.
  4. Nanesite fil na koru, pa celu tortu ukrasite umućenim šlagom.
    Tortu stavite u fižider da se dobro ohladi pa je poslužite.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More