Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

Slana štrudla sa cveklom – vrhunska, oduševiće vas. Dekorativna i ukusna.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 4 kasika ulja
  • 1/2 kocke kvasca
  • 2 jaja
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasike ravnesoli
  • gr oko 800brasna
  • Za premazivanje je potrebno:
  • 100 gr margarina
  • 150 gr sira
  • 200 gr suvog mesa
  • 1 zumance
  • 2 kasike jogurta
  • 20 gr susama
  • 20 gr kima
  • 20 gr lanenog semena
  • prstohvat morske soli
  • 100 gr sveze cvekle
  1. U mleku staviti secer,so i 10 kasika brasna.Masu izmesati kasikom i ostaviti da kvasac krene.Nadosao kvasac staviti u vanglu i dodati ostale sastojke i zamesiti glatko testo.Uzeti jednu trecinu testa,staviti u drugu vanglu i narendati na najsitnije rende cveklu.Mesiti testo dok se lepo ne ujednaci masa.Ostaviti na toplom da nadodje.
  2. Nadoslo testo bez cvekle podeliti na dva dela.Svaki deo premazati margarinom i sirom i uviti u rolnu.Testo sa cveklom isto premazati margarinom,sirom i poredjati suvo meso.Uviti u rolnu.
  3. Sve rolne poredjati jednu do druge.Svaku premazati umucenim zumancetom sa jogurtom i na jednu posuti susam,na drugu kim a na trecu laneno seme.Uviti u kiku.Ostaviti na toplom da nadodje i peci na 200 C dok ne porumeni.Seci po zelji.Prijatno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.