Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

0

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

Slana štrudla sa cveklom – vrhunska, oduševiće vas. Dekorativna i ukusna.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Slana štrudla sa cveklom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 4 kasika ulja
  • 1/2 kocke kvasca
  • 2 jaja
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasike ravnesoli
  • gr oko 800brasna
  • Za premazivanje je potrebno:
  • 100 gr margarina
  • 150 gr sira
  • 200 gr suvog mesa
  • 1 zumance
  • 2 kasike jogurta
  • 20 gr susama
  • 20 gr kima
  • 20 gr lanenog semena
  • prstohvat morske soli
  • 100 gr sveze cvekle

Uputstvo za pripremu

  1. U mleku staviti secer,so i 10 kasika brasna.Masu izmesati kasikom i ostaviti da kvasac krene.Nadosao kvasac staviti u vanglu i dodati ostale sastojke i zamesiti glatko testo.Uzeti jednu trecinu testa,staviti u drugu vanglu i narendati na najsitnije rende cveklu.Mesiti testo dok se lepo ne ujednaci masa.Ostaviti na toplom da nadodje.
  2. Nadoslo testo bez cvekle podeliti na dva dela.Svaki deo premazati margarinom i sirom i uviti u rolnu.Testo sa cveklom isto premazati margarinom,sirom i poredjati suvo meso.Uviti u rolnu.
  3. Sve rolne poredjati jednu do druge.Svaku premazati umucenim zumancetom sa jogurtom i na jednu posuti susam,na drugu kim a na trecu laneno seme.Uviti u kiku.Ostaviti na toplom da nadodje i peci na 200 C dok ne porumeni.Seci po zelji.Prijatno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.