Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić
Slana štrudla sa cveklom – vrhunska, oduševiće vas. Dekorativna i ukusna.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Slana štrudla sa cveklom – Suzana Mitić
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 4 kasika ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 2 jaja
- 1 kasicica secera
- 2 kasike ravnesoli
- gr oko 800brasna
- Za premazivanje je potrebno:
- 100 gr margarina
- 150 gr sira
- 200 gr suvog mesa
- 1 zumance
- 2 kasike jogurta
- 20 gr susama
- 20 gr kima
- 20 gr lanenog semena
- prstohvat morske soli
- 100 gr sveze cvekle
- U mleku staviti secer,so i 10 kasika brasna.Masu izmesati kasikom i ostaviti da kvasac krene.Nadosao kvasac staviti u vanglu i dodati ostale sastojke i zamesiti glatko testo.Uzeti jednu trecinu testa,staviti u drugu vanglu i narendati na najsitnije rende cveklu.Mesiti testo dok se lepo ne ujednaci masa.Ostaviti na toplom da nadodje.
- Nadoslo testo bez cvekle podeliti na dva dela.Svaki deo premazati margarinom i sirom i uviti u rolnu.Testo sa cveklom isto premazati margarinom,sirom i poredjati suvo meso.Uviti u rolnu.
- Sve rolne poredjati jednu do druge.Svaku premazati umucenim zumancetom sa jogurtom i na jednu posuti susam,na drugu kim a na trecu laneno seme.Uviti u kiku.Ostaviti na toplom da nadodje i peci na 200 C dok ne porumeni.Seci po zelji.Prijatno.