Slane kape – Ljiljana Stanković
Slane kape – Ljiljana Stanković
Slane kape.
- 4 jajeta
- 12 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 dl. ulja
- 2 dl. jogurta
za fil:
- 250 gr krem sira
- 100 gr. pecenice
- 150 gr. kisele pavlake
za premazivanje:
- 150 gr. kačkavalja
- 50 gr. kečapa
- 50 gr. kisele pavlake
- Penasto umutiti jaja sa solju pa dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i jogurt. Sve dobro sjediniti , te masu izliti u podmazan pleh i ispeći koru u zagrejanoj rerni na 200stepeni.
- Pečenu koru ohladiti i pom oću manje čaše vaditi krugove. Pečenicu iseckati na kockice pa je sastaviti sa krem sirom i kiselom pavlakom. Spajati po dva kruga ovim filom, takođe namazati i ivice, te uvaljati u rendan kačkavalj. Odozgo naneti kiselu pavlaku i ukrasiti kečapom. djelo sa mlečnim sastojcima
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!