Slane palačinke – Ljiljana Stanković

Slane palačinke – slane filovane filom odlična večera.

Slane palačinke - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Slane palačinke – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slane palačinke – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Slane palačinke – slane filovane filom odlična večera.

Za palačinke:

  • 400 g. brašna
  • 2 komada jaja
  • mineralna voda (po potrebi)
  • so

Fil:

  • 3 komada jaja
  • 100 g. prezle
  • 200 g. sira
  • ulje (po potrebi)
  1. Od brašna, jaja, soli i vode umutiti testo za palačinke.
  2. Ispeći palačinke.
  3. Napraviti fil od umućena dva jajeta i sira.
  4. Palačinke filovati ovim filom i zavijati kao sarmice., dok su još tople da se ne rasture.
  5. Svaku sarmicu uvaljati u umućeno jaje , pa u prezle.
  6. Ređati ih u nauljenu vatrostalnu posudu. Odozgo ih blago poprskati uljem.
  7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 c deset minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slane palačinke – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.