Slatke ružice – Milica Živković

Slatke ružice.

Slatke ružice, sastojci:

  • 500 gr brašna,
  • 1/2 kockice kvasca,
  • 2,5 dl mleka,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 100 gr rastopljenog margarina,
  • mlečna čokolada,
  • eurokrem
  • pekmez po ukusu.

Slatke ružice, priprema:

  • U toplo mleko staviti kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna i ostaviti 10 minuta da nadođe.
  • U vanglicu staviti brašno, rastopljen margarin i belance i zamesiti nadošlim kvascem i ostaviti 30 minuta da se diže.
  • Nadošlo testo premestiti, razvaljati oklagijom što tanje i vaditi krugove 8 cm.
  • Na svaki krug staviti po 1 kocku čokolade prepolovljene ili eurokrem ili pekmez. Krug saviti na pola tako da se dobije polukrug i još jednom na pola dobije  se trougao. Takva tri trougla stave se u papirne korpice koje su stavljene u kalup za mafine. Umutiti žumance, premazati ružice i peći ih 20 minuta na 200 stepeni.

Ja sam probala sva ti punjenja, ne zna se koje je ukusnije.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatke ružice – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.