Slatke ružice.
Slatke ružice, sastojci:
- 500 gr brašna,
- 1/2 kockice kvasca,
- 2,5 dl mleka,
- 1 jaje,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 100 gr rastopljenog margarina,
- mlečna čokolada,
- eurokrem
- pekmez po ukusu.
Slatke ružice, priprema:
- U toplo mleko staviti kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna i ostaviti 10 minuta da nadođe.
- U vanglicu staviti brašno, rastopljen margarin i belance i zamesiti nadošlim kvascem i ostaviti 30 minuta da se diže.
- Nadošlo testo premestiti, razvaljati oklagijom što tanje i vaditi krugove 8 cm.
- Na svaki krug staviti po 1 kocku čokolade prepolovljene ili eurokrem ili pekmez. Krug saviti na pola tako da se dobije polukrug i još jednom na pola dobije se trougao. Takva tri trougla stave se u papirne korpice koje su stavljene u kalup za mafine. Umutiti žumance, premazati ružice i peći ih 20 minuta na 200 stepeni.
Ja sam probala sva ti punjenja, ne zna se koje je ukusnije.
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!