Slatki božićni hleb – Slađana Bokić

Slatki božićni hleb.

Slatki božićni hleb - Bokić Slađana - Recepti i Kuvar online
Slatki božićni hleb – Bokić Slađana – Recepti i Kuvar online

Slatki božićni hleb – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Slatki božićni hleb.

  • 160 gr maslaca
  • 240 gr šećera
  • 4 komada jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 300 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 gr brusnica
  • 100 gr lesnika (prženih, sitno seckanih)
  • 2 kašike kakaoa
  1. Mikserom umutite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje neprestano muteći.
  2. Dodajte kiselu pavlaku i brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo.
  3. U umućenu smesu na kraju dodajte brusnice i sitno iseckani lešnik.
  4. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu stavite kakao i promešajte.
  5. Kalup veličine 35×10 cm podmažite maslacem, pospite brašnom. Naizmenično sipajte obe smese.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena.
  7. Pečeni hleb ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Pre služenja pospite ga šećerom u prahu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatki božićni hleb – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.