Slatki hleb – Verica Poznanović

Slatki hleb.

Slatki hleb, sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 1 kockica kvasca,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • kockica margarina, oko 40g,
  • supena kašika meda,
  • pola kašičice soli,
  • kašičica kurkume.

Za premazivanje i posipanje:

  • 200 g čokolade
  • 7 kašika džema od kajsija.

Slatki hleb, priprema:

  • Stavite kvasac u malo tople vode da naraste.
  • Pomešajte brašno i so u činiji, dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao.
  • Dodajte mlako mleko, postepeno, u brašno i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin, kašiku meda i kurkumu.
  • Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste.
  • Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga i ostavite još sat vremena da raste.
  • Nakon toga, zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta  testo rastanjite, premažite sa otopljenom čokoladom pomešanom sa džemom od kajsija.
  • Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu.
  • Ostavite testo da raste još oko pola sata.
  • Hleb se peče na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, ali to naravno zavisi od rerne.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatki hleb – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.