Slatki hleb.
Slatki hleb, sastojci:
- 500 g brašna,
- 1 kockica kvasca,
- 200 ml mlakog mleka,
- kockica margarina, oko 40g,
- supena kašika meda,
- pola kašičice soli,
- kašičica kurkume.
Za premazivanje i posipanje:
- 200 g čokolade
- 7 kašika džema od kajsija.
Slatki hleb, priprema:
- Stavite kvasac u malo tople vode da naraste.
- Pomešajte brašno i so u činiji, dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao.
- Dodajte mlako mleko, postepeno, u brašno i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin, kašiku meda i kurkumu.
- Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste.
- Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga i ostavite još sat vremena da raste.
- Nakon toga, zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta testo rastanjite, premažite sa otopljenom čokoladom pomešanom sa džemom od kajsija.
- Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu.
- Ostavite testo da raste još oko pola sata.
- Hleb se peče na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, ali to naravno zavisi od rerne.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!