Slatki hleb - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Slatki hleb - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Slatki hleb.

Slatki hleb, sastojci:

  • 1 kom, suvi kvasac 10g
  • 2 šolje mlake vode
  • 5 supenih kašika šećera
  • 3 kom, vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 6 šolja brašna

Slatki hleb, priprema:

  • U činiju sipati kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu, malo brašna i pustiti da odstoji pet minuta.
  • Potom dodati brašno. šećer, vanilin šećer i so.
  • Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
  • Staviti kesu preko činije i ostaviti da odstoji na toplom oko pola sata.
  • Dobro pobrašnjaviti radnu površinu i prebaciti testo na nju.
  • Istrljajti ruke brašnom, pa mesiti lagano hleb tako što će se prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da se vuče brašno koje je ispod testa.
  • Umesiti ga i prebaciti u lončić, koji ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna, ili obložili papirom za pečenje.
  • Rernu zagrejati na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
  • Zaseći ga odozgo nožem, poklopiti poklopcem i staviti da se peče na 200 stepeni dok hleb ne bude pečen.
  • Izvaditi ga iz rerne i iz šerpe, poprskajti vodom i umotati u krpu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!