Slatki hleb.
Slatki hleb, sastojci:
- 1 kom, suvi kvasac 10g
- 2 šolje mlake vode
- 5 supenih kašika šećera
- 3 kom, vanilin šećer
- prstohvat soli
- 6 šolja brašna
Slatki hleb, priprema:
- U činiju sipati kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu, malo brašna i pustiti da odstoji pet minuta.
- Potom dodati brašno. šećer, vanilin šećer i so.
- Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
- Staviti kesu preko činije i ostaviti da odstoji na toplom oko pola sata.
- Dobro pobrašnjaviti radnu površinu i prebaciti testo na nju.
- Istrljajti ruke brašnom, pa mesiti lagano hleb tako što će se prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da se vuče brašno koje je ispod testa.
- Umesiti ga i prebaciti u lončić, koji ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna, ili obložili papirom za pečenje.
- Rernu zagrejati na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
- Zaseći ga odozgo nožem, poklopiti poklopcem i staviti da se peče na 200 stepeni dok hleb ne bude pečen.
- Izvaditi ga iz rerne i iz šerpe, poprskajti vodom i umotati u krpu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!