Slatki trokutići od bundeve – Slađana Šćekić

Slatki trokutići od bundeve – Slađana Šćekić

Slatki trokutići od bundeve – pita napravljena na ovaj način ima poseban ukus …za sve ljubitelje bundeve toplo bih je preporučila…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slatki trokutići od bundeve – Slađana Šćekić

  • 150 g šećera
  • 500 g rendane bundeve
  • 50 g cimeta
  • 500 g kore za pitu
  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kesice peciva
  1. Iseći kore na pola pa ređati jednu koru pa poprskati je sa malo preliva (od mleka ulja i peciva), zatim staviti drugu koru ne mazati je ničim – staviti dve kašike rendane bundeve, kašičicu šećera i malo cimeta.
  2. Koru uviti u trokutiće. Ovako uraditi sve dok imamo kora.
  3. Pripremljene trokutiće premazati sa ostatkom smese – posuti svaki trokutić sa šećerom i cimetom.
  4. Peći na 200 C oko 15 – 20 min (Ja odozgo pospem šećer i cimet jer se šećer karameliše i pita je fantastičnog ukusa ).

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatki trokutići od bundeve – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.