Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

0 1

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – sezona jagoda uveliko je počela… iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda - sezona jagoda uveliko je počela... iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!
Vreme pripreme 12 hours
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 12 hours 50 minutes
Broj osoba 10
Autor Snežana Kitanović

Sastojci

  • 1/2 kg. divljih jagoda
  • 1/2 kg. pitomih jagoda
  • 1 kg. šećera ja sam stavila 800gr.

Uputstvo za pripremu

  1. Jagode očistiti od peteljki i oprati ih.
  2. U veliku i duboku šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti jagode.
  3. Pustiti da provri, a onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
  4. Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
  5. Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
  6. Kad je kuvano (otprilike treba 30 minuta), skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
  7. Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.