Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – sezona jagoda uveliko je počela… iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – sezona jagoda uveliko je počela… iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!

  • 1/2 kg. divljih jagoda
  • 1/2 kg. pitomih jagoda
  • 1 kg. šećera (ja sam stavila 800gr.)
  1. Jagode očistiti od peteljki i oprati ih.
  2. U veliku i duboku šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti jagode.
  3. Pustiti da provri, a onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
  4. Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
  5. Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
  6. Kad je kuvano (otprilike treba 30 minuta), skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
  7. Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.