Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

45

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – sezona jagoda uveliko je počela… iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Slatko od divljih i pitomih jagoda – Snežana Kitanović

Slatko od divljih i pitomih jagoda – sezona jagoda uveliko je počela… iskoristite ih za pravljenje raznih poslastica!

  • 1/2 kg. divljih jagoda
  • 1/2 kg. pitomih jagoda
  • 1 kg. šećera (ja sam stavila 800gr.)
  1. Jagode očistiti od peteljki i oprati ih.
  2. U veliku i duboku šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti jagode.
  3. Pustiti da provri, a onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
  4. Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
  5. Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
  6. Kad je kuvano (otprilike treba 30 minuta), skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
  7. Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More