Slatko od jagoda – Jelena Nikolić

0
255
Slatko od jagoda - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Slatko od jagoda - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Slatko od jagoda.

Slatko od jagoda, sastojci:

  • 1 kg jagoda (očišćenih)
  • 1,2 kg šećera
  • 2 kesice vanilin šećera

Slatko od jagoda, priprema:

  • Jagode oprati, očistiti i izmeriti. U veću šerpu ređati red jagoda, red šećera. Usuti i vanilin šećer.
  • Poklopiti i ostaviti da u frižideru odstoji 10 sati. Jagode puste tečnost i ne treba dodavati vodu.
  • Staviti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi. Ne mešati, samo malo protresti šerpu. Treba da ključa, ali da ne izađe iz šerpe, pa po potrebi temperaturu ringle povećavati i smanjivati. Skidati penu.
  • Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust. A sirup je dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se ohladi, a onda kašikom pravite liniju i linija ostaje.
  • Kad je kuvano, skloniti sa ringle, pokriti vlažnom platnenom salvetom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
  • Zatim, skloniti salvetu, vratiti na ringlu, pustiti još 2-3 ključa, skloniti sa ringle, dobro skinuti penu, opet pokriti vlažnom salvetom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
  • Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C.
  • Posle 30 minuta izvaditi tegle, ostaviti da se skroz ohlade. Sipati slatko i dobro zatvoriti.
  • Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde