Smuđ sa povrćem – Zuzana Grnja

Smuđ sa povrćem – Zuzana Grnja

Smuđ sa povrćem – odlčan smuđ sa prilogom od povrća.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Smuđ sa povrćem – Zuzana Grnja

  • 1 smuđ oko 400 – 450 gr
  • 200 gr crnog luka
  • 1,2 dl ulja
  • 3 sveže paprike
  • 300 gr paradajza
  • 2,5 dl belog vina
  • 2 ljute papričice
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika začinske paprike
  • so
  • limunov sok
  1. Ociscenu ribu posoliti i poprskati limunovim sokom, pa je uviti u alu-foliju i ostaviti da stoji 15 min.
  2. Sjediniti brasno sa zacinskom paprikom, uvaljati ribu u ovu mesavinu i prziti na vrelom ulju sa obe strane.
  3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, staviti ribu i poklopiti.
  4. Papriku iseci na kocke, luk na rebarca, paradajz na cetvrtine, posoliti po ukusu i sve zajedno prodinstati uz nalivanje vina. Ljute papricice ubaciti cele.
  5. Prodinstano povrce rasporediti po przenoj ribi i zapeci sve zajedno na 250 stepeni oko 15 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Smuđ sa povrćem – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.