”Smuti pa prospi” kolač za ”Google” domaćice – kolač zbog koga će vas obožavati! Kolač je ušao u legendu i sada je rado viđen gost na mnogim trpezama mojih, ne tako vičnih u kuvanju, prijateljica. Dakle, potrebno je 5 minuta vremena za pripremu i 45 minuta za pečenje na 200 C stepeni (u prethodno zagrejanoj rerni).
”Smuti pa prospi” kolač za ”Google” domaćice 🙂 – Marijana Jordanov – Recepti i Kuvar online
”Smuti pa prospi” kolač za ”Google” domaćice – kolač zbog koga će vas obožavati! Kolač je ušao u legendu i sada je rado viđen gost na mnogim trpezama mojih, ne tako vičnih u kuvanju, prijateljica.
Kolač
- 3 komada jaja (na sobnoj temperaturi)
- 3 šolje brašna (može i projino za zdraviju verziju)
- 3 šolje šećera ((ja koristim žuti šećer, manje me grize savest :)))
- 2 šolje jogurta (od 0.9%je više nego zadovoljavajući izbor)
- 1 šolja ulja ((najbolje od koštica grozđa, a može i obično suncokretovo))
- 1 kesica prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećer (najbolje je sastrugati semenke sa štapića vanile)
Glazura
- 250 gr čokoladnog krema
Kolač:
- Svi sastojci se ”smute” mikserom, po datom redosledu, a zatim ”prospu” u duboku vatrostalnu posudu (može i duboki teflonski pleh, modla), koji je prethodno obložen pekarskim papirom.
- Peći 45 min na 200 C stepeni, ili dok čačkalica ne bude suva kada probodete testo.
Glazura:
- Istopiti čokoladni krem sa malo ulja u šerpi i preliti blago ohlađenu smesu preko mlakog kolača
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!