Šnicle sa blitvom.
Šnicle sa blitvom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Šnicle sa blitvom.
- 400 gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kriške hleba (bajatog)
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml mleka
- 10 listova blitve
- so
- začini
Blitvu oprati, očistiti, spustiti na 3 minuta u ključalu vodu, isprati hladnom vodom i sitno iseci. Sredinu hleba potopiti u mleko, ostaviti 5 minuta da upije, ocediti. Luk sitno iseći. Pomešati meso sa lukom, hlebom i jajetom, začiniti, posoliti, poboberiti po ukusu. Dodati malo sitno seckanog peršuna i blitvu. Od dobijene smese praviti kuglice, pritisnuti ih (da budu debljine 1 cm). Staviti ih u frižider da odstoje sat vremena.
Poređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C, okrenuti i peci dok ne porumene. Poslužiti tople. Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!