Šnicle sa blitvom – Jelena Nikolić

Šnicle sa blitvom.

 

Šnicle sa blitvom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Šnicle sa blitvom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Šnicle sa blitvom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Šnicle sa blitvom.

  • 400 gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kriške hleba (bajatog)
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml mleka
  • 10 listova blitve
  • so
  • začini
  1. Blitvu oprati, očistiti, spustiti na 3 minuta u ključalu vodu, isprati hladnom vodom i sitno iseci. Sredinu hleba potopiti u mleko, ostaviti 5 minuta da upije, ocediti. Luk sitno iseći. Pomešati meso sa lukom, hlebom i jajetom, začiniti, posoliti, poboberiti po ukusu. Dodati malo sitno seckanog peršuna i blitvu. Od dobijene smese praviti kuglice, pritisnuti ih (da budu debljine 1 cm). Staviti ih u frižider da odstoje sat vremena.

  2. Poređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C, okrenuti i peci dok ne porumene. Poslužiti tople. Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šnicle sa blitvom – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.