Sočni pileći burger – na tostiranom hlebu… sočan pileći burger… preliven sosom od višanja… posut hrskavim komadićima pržene, mesnate slanine… uz zelenu salatu… je savršen obrok…
Sočni pileći burger – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Sočni pileći burger – na tostiranom hlebu… sočan pileći burger… preliven sosom od višanja… posut hrskavim komadićima pržene, mesnate slanine… uz zelenu salatu… je savršen obrok…
- 400 gr. belog mesa (pileće ili ćureće)
- 1 komad jaje
- 1 komad crni luk (mala glavica)
- 1 komad jabuka (mala)
- so
- biber
- peršunov list
- 2 kašike ulja
- 150 gr slanine (mesnate)
- 1 kocka kocka za pileću supu
- zelena salata
Sastojci za sos od višanja:
- 150 gr višanja
- 1 kašika ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećer (Po ukusu. Ako su sveže višnje trebaće vam više šećera, a ako su višnje iz kompota trebaće vam manje šećera.)
- Belo meso iseći na kockice i ubaciti u blender, dodati jaje, seckani luk, seckanu jabuku, so, biber, peršun i ulje, pa sve to izblendirati.
- Oblikovati nauljenim rukama burgere i peći na srednjoj temperaturi.
- Izvaditi pečene burgere, pa na ulju gde su se pekli pržiti malo brašna i dodati malo pileće supe.
- Dobićete lep preliv za burgere.
Sos od višanja :
- Na ulju pržite brašno pa dodajte višnje, po potrebi malo vode i šećera po ukusu.
- Zelenu salatu operite, isecakjte, dodajte luk, so, ulje i malo sirćeta.
- Služiti uz prepečen tost hleb.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!