Sočni tart – Sandra Marković

Sočni tart – pripremljena smesa dovoljna je za 6 mini posudica za tart. Ukoliko ih nemate možete je sipati u vatrostalnu činiju i posle služiti isečeno na kocke.

Sočni tart - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online
Sočni tart – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Sočni tart – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Sočni tart – pripremljena smesa dovoljna je za 6 mini posudica za tart. Ukoliko ih nemate možete je sipati u vatrostalnu činiju i posle služiti isečeno na kocke.

  • 3 komada jaja
  • 10 kašika šećera
  • 20 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 120 gr mlevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv

  • 1200 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin secera
  1. Mlevenu plazmu,brašno,griz i prašak za pecivo pomešajte u tanjiru. 20 kašika mleka pomešajte sa 5 kašika ulja. Sjedinite sastojke potrebne za preliv. Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte 10 kašika šećera i penasto umutite mikserom.
  2. Zatim dodajte žumanca i tečne sastojke pa muteći mikserom na najsporijoj brzini postepeno dodajte kašiku po kašiku, mešavine plazme,griza,brašna i praška za pecivo. Mutite dok se sastojci lepo ne sjedine.
  3. Posudice za mini tart podmažite uljem i pospite sa prstohvatom griza.
  4. Napunite ih pripremljenom smesom.
  5. Pecite ih 17 minuta u zagrejanoj rerni na 200 C. Izvadite ih iz rerne i svaki tart izbockajte viljuškom i prelijte sa 200 ml mleka pa vratite u rernu još 3 minuta. Služite hladno. Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.