Recept za sojine šnicle sa lukom i kikirijem, ukusan vegetarijanski obrok. Sojine šnicle ili komadići su svojim sadržajem proteina, jako slični mesu.

Izvor: Maja Levaja – Blog sa receptima ukusne vegetarijanske hrane
Sojine šnicle sa lukom i kikirikijem – Maja Levaja
Recept za sojine šnicle sa lukom i kikirijem, ukusan vegetarijanski obrok. Sojine šnicle ili komadići su svojim sadržajem proteina, jako slični mesu.
- 4 šake sojine šnicle
- 2 komada crni luk
- 100 gr prženi kikiriki
- začin za jelo
- soja sos (tamari)
- ulje
- U litar ključale vode staviti sojine šnicle i jednu kašiku vegete. Kuvati oko 45 min, sve dok šnicle ne budu sasvim mekane. Kada su kuvane izvaditi ih iz vode i ostaviti da se ocede.
- U tiganju na ulju propržiti crni luk iseckan na rebarca. Dodati sojine šnicle i još malo pržiti uz mešanje.
- Preliti soja sosom po ukusu (oprezno tamari je vrlo slan). Posuti izmrvljenim kikirikijem.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!