Gusti sok od breskve i kruške se jednostavno priprema – kao i većina gustih sokova. Voće se obari, izmiksa, dodaju se po potrebi: voda, šećer i vitamin C i to je to.
Voće je ove godine posebno slatko, pa nisam dodavala šećer. Sokove sam pripremala za trenutnu upotrebu jer je bilo dosta voća (kako ne bi propalo).
Ukoliko sok pripremate za neki kasniji period, dodajte šećer i pasterizujte ga. Koliko ćete kog voća upotrebiti, odlučite sami. Odnos ne mora biti 1:1.
A koliko su kruške iz naše bašte slatke, možete videti na fotografiji. Mada, osa je malo gricnula i mamu i tetku…
Ko je najslađi, procenite sami 😉
Kristina Gašpar blog Domaćica za vas >>>
Sok od breskve i kruške – Kristina Gašpar
Gusti sok od breskve i kruške se jednostavno priprema – kao i većina gustih sokova. Voće se obari, izmiksa, dodaju se po potrebi: voda, šećer i vitamin C i to je to.
- 1 kg voće (breskve i kruške)
- 100-150 g šećer
- 1/2 kašičice vitamina C (ravne)
- Iseckano voće prelijt vodom i šećerom.
- Kuvajte ga oko pet minuta – dok voće ne omekša.
- Voće ocedite, stavite u blender i procesirajte.
- Po potrebi dodajte vodu u kojoj se voće kuvalo.
- Na kraju sjedinite dobijenu kašu, ostatak tečnosti i vitamin C.
- Sok sipajte u sterilisane fllaše i čuvajte u frižideru.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Sokovi, kliknite na link: SOK RECEPT.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!