Sok od cvekle miks - Recepti i Kuvar online
Sok od cvekle miks - Recepti i Kuvar online

Ovaj recept za sok od cvekle sadrži svo voće i povrće, koje je karakteristično za jesenje dane: jabuke, limun, mediteranski celer.  Opciono možete dodati i spanać. Naravno, zbog povećane ponude raznog voća i povrća iz hladnjača, sastojke za ovaj sok, možete nabaviti tokom cele godine i ne mora biti vezan samo za jesenje dane.

Sok od cvekle miks - Recepti i Kuvar online
Sok od cvekle miks – Recepti i Kuvar online

Sok od cvekle miks – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar sok od cvekle miks

Ovaj recept za sok od cvekle sadrži svo voće i povrće, koje je karakteristično za jesenje dane: jabuke, limun, mediteranski celer. Opciono možete dodati i spanać.

 • 1 komad cvekla (sa lišćem)
 • 1 komad limun (oljušten)
 • 2 grančice mediteranski celer
 • 1 komad jabuka (oljuštena i očišćena)
 • 1 šaka spanać (mladi, opciono)
 1. Dobro operite cveklu i isecite na manje komade. Sačuvajte i lišće. Ubacite u višenamenski blender sa jakim noževima, jer je cvekla jako tvrda i potrebno je prvo usitniti noževima.
 2. Pulpu od cvekle prebacite u običan blender.
 3. Jabuku dobro operite, oljuštite i očistite od semenki, i isecite na manje komade. Limun operite, oljuštite i isecite na manje komade. Mediteranski celer operite, odvojite dve grančice i isecite na manje komade. Svo iseckano povrće prebacite u blender za procesiranje. Opciono, možete dodati jednu šaku iseckanog mladog spanaća.
 4. Procesirajte iz nekoliko puta, povećavanjem brzine. Poslužite u čašama, ukrašeno lišćem mediteranskog celera.
  recepti i kuvar sok od cvekle miks

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!