Ovaj recept za sok od cvekle sadrži svo voće i povrće, koje je karakteristično za jesenje dane: jabuke, limun, mediteranski celer. Opciono možete dodati i spanać. Naravno, zbog povećane ponude raznog voća i povrća iz hladnjača, sastojke za ovaj sok, možete nabaviti tokom cele godine i ne mora biti vezan samo za jesenje dane.
Sok od cvekle miks – Recepti i Kuvar online
Ovaj recept za sok od cvekle sadrži svo voće i povrće, koje je karakteristično za jesenje dane: jabuke, limun, mediteranski celer. Opciono možete dodati i spanać.
- 1 komad cvekla (sa lišćem)
- 1 komad limun (oljušten)
- 2 grančice mediteranski celer
- 1 komad jabuka (oljuštena i očišćena)
- 1 šaka spanać (mladi, opciono)
- Dobro operite cveklu i isecite na manje komade. Sačuvajte i lišće. Ubacite u višenamenski blender sa jakim noževima, jer je cvekla jako tvrda i potrebno je prvo usitniti noževima.
- Pulpu od cvekle prebacite u običan blender.
- Jabuku dobro operite, oljuštite i očistite od semenki, i isecite na manje komade. Limun operite, oljuštite i isecite na manje komade. Mediteranski celer operite, odvojite dve grančice i isecite na manje komade. Svo iseckano povrće prebacite u blender za procesiranje. Opciono, možete dodati jednu šaku iseckanog mladog spanaća.
- Procesirajte iz nekoliko puta, povećavanjem brzine. Poslužite u čašama, ukrašeno lišćem mediteranskog celera.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!