Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Špagete sa dagnjama – Snežana Kitanović

0

Špagete sa dagnjama – brz i lagan recept… kad god imate priliku, kupite sveže dagnje i pripremite ovo divno jelo.

Šta da kuvam danas? – Jelovnik za 20.04.-25.04.2015. – Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Špagete sa dagnjama – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Šta da kuvam danas? – Jelovnik za 20.04.-25.04.2015. – Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Štampanje

Špagete sa dagnjama – Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Špagete sa dagnjama - brz i lagan recept... kad god imate priliku, kupite sveže dagnje i pripremite ovo divno jelo.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 0,5 kg dagnji
  • 0,5 pakovanja špageta najtanje, koje se kuvaju 4 minuta
  • 5 čena belog luka 4 -5 čenova
  • 1,5 dcl belog vina
  • maslinovo ulje
  • 0,5 veze persuna sitno iseckanog
  • 1 kašika prezle

Uputstvo za pripremu

  1. Dagnje očistiti od končića i četkicom oribati ljuske.
  2. Sve to se mora raditi u hladnoj vodi kako se dagnje ne bi otvorile.
  3. Kada se ih očiste i iscedi voda, staviti ih u posudu,i poklopiti i staviti u frižider dok se proprže luk i ulje.
  4. Beli luk i peršun sitno iseckati.
  5. U šerpu staviti maslinovo ulje da prekrije dno, ne više.
  6. Na laganoj vatri ugrejati ulje i ubaciti beli luk.
  7. Lagano ga propržiti, ali ne previše oko 2min. dodati mu
  8. peršun i kratko propržiti (paziti da luk ostane svelte boje da ne izgori).
  9. Zatim izvaditi dagnje iz frižidera, ocediti preostalu vodu iz posude(kako jelo ne bi bilo preslano) i stavite dagnje u šerpu.
  10. Sve dobro izmešati, tako da se beli luk i peršun dobro sjedine s dagnjama i poklopiti
  11. Nikako ne soliti jer će školjke same dati slanost, u suprotnom će jelo biti preslano.
  12. Povremeno promešati i kada se dagnje počnu otvarati preliti ih belim vinom i promešati.
  13. Pustiti još par minuta da tečnost uvri.
  14. Tada, među dagnjama napraviti rupu u koju će se sipati prezle.
  15. Lagano dodati prezle i istovremeno ih mešati varjačom.
  16. Prezle će omogućiti da se saft lagano zgusne.
  17. Sve dobro promešati i ostaviti još minutu poklopljen lonac.
  18. Kada su se sve školjke otvorile, jelo je gotovo.
  19. Dagnje izvaditi i u saft spustiti već skuvane špagete, ostaviti ih oko 5 min. da upiju saft od školjki.
  20. U špagete umešajti školjke, pola očistiti a pola ostaviti sa oklopom da bi vizuelno bile lepše.
  21. Posuti sa još malo peršuna i servirati.
    Šta da kuvam danas? – Jelovnik za 20.04.-25.04.2015. – Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.