Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković

Špagete sa sosom od šargarepe – veoma ukusan sos!

Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković

Špagete sa sosom od šargarepe, sastojci:

  • 200 gr špageta
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 prut kobasice
  • 150 gr tikvica
  • 100 gr kečapa
  • malo origana
  • po ukusu soli i bibera

Špagete sa sosom od šargarepe, priprema:

  1. Skuvati špagete po uputstvu na pakovanju.
  2. Šargarepu skuvati i izgnježditi viljuškom.
  3. Na ulju propržiti sitno seckani luk, dodati kobasicu sečenu na sitne kocke, tikvicu isečenu na kockice i šargarepu. Sve krčkati oko 10 minuta, naliti sa malo vode u kojoj su se kuvale špagete i dodati kečap. Kuvati još oko 5 minuta. Po ukusu staviti bibera i soli i malo origana.


Marija Mirković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.