Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Recepti i Kuvar online
Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Image courtesy of [by tiramisustudio] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online

Jedan od predloga za ručak na brzinu – špageti sa paradajzom i bosiljkom

Špageti sa paradajzom i bosiljkom je jednostavno italijansko jelo, brzo za pripremu. Ukoliko imate sve sastojke u svojoj kuhinji, ovo jelo možete pripremiti za 30-35 minuta. Idealno kao predlog za ručak na brzinu.

Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Recepti i Kuvar online
Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Image courtesy of [by tiramisustudio] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online

Kao i uvek, savet za kuvanje testenine – osnovo pravilo je da špageti ne budu raskuvani, već “”al dente”, kako kažu Italijani – što znači, malo neskuvani. Završno kuvanje, tj. dinstanje, špageti će imati na kraju pripreme, u tiganju, kad ih sjedinite zajedno sa svim ostalim sastojcima i kada će pokupiti sve fine arome i ukuse ostalih sastojaka.

Receptom je predviđeno da se koristi čeri paradajz, ali, naravno, možete koristiti bilo koju drugu vrstu paradajza, koja vam je pri ruci.

Špageti sa paradajzom i bosiljkom, sastojci:

  • špageti, 350 gr
  • paradajz sos, 500 ml
  • bosiljak, nekoliko svežih listova
  • parmezan, naredan ili u listićima, po ukusu
  • čeri paradajz, po želji
  • beli luk, 1-2 češnja
  • celer, mediteranski, 100 gr
  • šećer, 1 kašičica
  • so, po ukusu

Špageti sa paradajzom i bosiljkom, priprema:

  • Dodajte u tiganj maslinovo ulje, iseckan beli luk i iseckan celer. Dodajte čeri paradajz, po želi, isečen na pola. Pržite 5-10 minuta.
  • Dodajte paradajz sos i šećer, posolite po želji. Dinstajte do sos ne postane gust. Kad sos bude gotov, odstranite komade celera (krupnije).
  • Kuvajte špagete u slanoj vodi, pri tome pazite da se ne raskuvaju – moraju biti “al dente”.
  • Špagete dodajte u tiganj sa sosom, dodajte 1 ili 2 kašike vode i dinstajte 5 minuta, da se masa sjedini.
  • Služite toplo. Preko svake porcije prelijte malo maslinovog ulja i dodajte rendanog (ili u listićima) parmezana, po želji.

Koji je vaš omiljeni recept za ručak na brzinu?

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Ručak na brzinu, kliknite na link: RUČAK NA BRZINU.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!