Španski prsti – još jedan način spremanja meni omiljenog pilećeg filea.
Dobićete ukusnu piletinu koja je unutra mekana i sočna, a spolja hrskava s ukusom susama. Ovo može biti predjelo uz tartar sos ili deo ručka uz neko povrće i omiljenu salatu.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Španski prsti – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Još jedan način spremanja meni omiljenog pilećeg filea.
- 500 gr pileci file (mini)
- 2 komada jaja
- 2 kašike brašno (vršne)
- 2 kašike susam
- 1/2 kašičice crvene ljute mlevene paprike
- so
- biber
- kisela voda (ili pivo)
- ulje za prženje
- Mini file preseći uzduž da se dobiju komadi širine prsta.
- Od jaja, brašna, začina i soli umutiti smesu malo gušću nego za palačinke. Smesu dobro posoliti jer se meso ne soli. Po potrebi razrediti je kiselom vodom ili pivom do potrebne gustine.
- U tiganju zagrejati ulje , trebalo bi da ga bude u visini vašeg prsta, uvaljati svaki prst u brašno pa u smesu od jaja i spuštati na vrelo ulje.
- Pržiti prste po 2-3 minuta sa svake strane, vaditi ih na upijajući papirni ubrus i služiti ih još tople.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!