Šparoge omlet – Jadranka Blažić

Šparoge omlet.

Šparoge omlet - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Šparoge omlet – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

 

Šparoge omlet – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Šparoge omlet.

  • 150 ml belanca
  • 1 veza sparoge (špargla)
  • so
  • biber
  • začini
  • ulja od kostice grozdja (malo)
  1. Šparoge oprati i iseci na parcadice samo gornji deo duzine priblizno 10cm. Ako su jako mlade i tanke stabljike, onda mozete sve da iskoristite.
  2. U ciniju staviti isecene sparoge i zaciniti sa svim zacinima koje vi volite. Ja sam zacinila sa so himalajska, biber, beli i crni luk u prahu i seckano lisce persuna, malo ulja. Sve to pazljivo promesati da zacini budu na svakom isecenom komadicu.
  3. Kada se na slaboj vatri ugrejao tiganj, usula sam sparoge i rasporedila ravnomerno po tiganju. Moj tiganj je precnika 23cm. Poklopila i ostavila par minuta da se dinsta. Promesala blago i poklopila opet.
  4. Kada su sparoge omeksale malo, prelila sam preko njih belanca i odozgo posula vlascem. Tako se na tihoj vatri peklo nekih 5-7 minuta. Kada belanca pobele, tek onda mozete da prevnete omlet.
  5. Uzeti drugi tiganj, poprskati ga sprejem, blago zagrejati i prevrnuti na njega gornju stranu omleta i staviti da se pece istim sistemom kao i donja strana. Ovog puta dovoljno je 2 minuta, samo da malo se zapece.
Ako bi vam ovakav omlet bio za dorucak, onda mozete da stavite umesto belanca 3 cela jaja.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šparoge omlet – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.