Šparoge omlet.
Šparoge omlet – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Šparoge omlet.
- 150 ml belanca
- 1 veza sparoge (špargla)
- so
- biber
- začini
- ulja od kostice grozdja (malo)
- Šparoge oprati i iseci na parcadice samo gornji deo duzine priblizno 10cm. Ako su jako mlade i tanke stabljike, onda mozete sve da iskoristite.
- U ciniju staviti isecene sparoge i zaciniti sa svim zacinima koje vi volite. Ja sam zacinila sa so himalajska, biber, beli i crni luk u prahu i seckano lisce persuna, malo ulja. Sve to pazljivo promesati da zacini budu na svakom isecenom komadicu.
- Kada se na slaboj vatri ugrejao tiganj, usula sam sparoge i rasporedila ravnomerno po tiganju. Moj tiganj je precnika 23cm. Poklopila i ostavila par minuta da se dinsta. Promesala blago i poklopila opet.
- Kada su sparoge omeksale malo, prelila sam preko njih belanca i odozgo posula vlascem. Tako se na tihoj vatri peklo nekih 5-7 minuta. Kada belanca pobele, tek onda mozete da prevnete omlet.
- Uzeti drugi tiganj, poprskati ga sprejem, blago zagrejati i prevrnuti na njega gornju stranu omleta i staviti da se pece istim sistemom kao i donja strana. Ovog puta dovoljno je 2 minuta, samo da malo se zapece.
Ako bi vam ovakav omlet bio za dorucak, onda mozete da stavite umesto belanca 3 cela jaja.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!