Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Šparoge omlet – Jadranka Blažić

0

Šparoge omlet.

Šparoge omlet - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Šparoge omlet – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Šparoge omlet - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Šparoge omlet – Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Šparoge omlet.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 150 ml belanca
  • 1 veza sparoge špargla
  • so
  • biber
  • začini
  • ulja od kostice grozdja malo

Uputstvo za pripremu

  1. Šparoge oprati i iseci na parcadice samo gornji deo duzine priblizno 10cm. Ako su jako mlade i tanke stabljike, onda mozete sve da iskoristite.
  2. U ciniju staviti isecene sparoge i zaciniti sa svim zacinima koje vi volite. Ja sam zacinila sa so himalajska, biber, beli i crni luk u prahu i seckano lisce persuna, malo ulja. Sve to pazljivo promesati da zacini budu na svakom isecenom komadicu.
  3. Kada se na slaboj vatri ugrejao tiganj, usula sam sparoge i rasporedila ravnomerno po tiganju. Moj tiganj je precnika 23cm. Poklopila i ostavila par minuta da se dinsta. Promesala blago i poklopila opet.
  4. Kada su sparoge omeksale malo, prelila sam preko njih belanca i odozgo posula vlascem. Tako se na tihoj vatri peklo nekih 5-7 minuta. Kada belanca pobele, tek onda mozete da prevnete omlet.
  5. Uzeti drugi tiganj, poprskati ga sprejem, blago zagrejati i prevrnuti na njega gornju stranu omleta i staviti da se pece istim sistemom kao i donja strana. Ovog puta dovoljno je 2 minuta, samo da malo se zapece.

Beleške

Ako bi vam ovakav omlet bio za dorucak, onda mozete da stavite umesto belanca 3 cela jaja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.