Srca sa malinom – Marija Mirković

Srca sa malinom – kolač za zaljubljene.

Srca sa malinom – Marija Mirković

Sastojci:

  • 225 gr brašna
  • 85 gr lešnika
  • 60 gr šećera
  • 125 gr margarina
  • 2 kašike mleka
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr džema od maline
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Izmešati brašno, šećer, lešnik I margarin, pa dodati jaje I mleko. Umesiti testo I ostaviti u frižideru oko 30 min. Testo premesiti I tanko razvući. Modlom u obliku srca iseći testo I staviti da se peče oko 10 minuta na 180 stepeni. Čokoladu rastopiti sa malo ulja, ohladjena srca našarati sa čokoladom. Džem od maline zagrejati I pomešati sa ostatkom otopljene čokolade. Filovati keks I preklopiti ga prošaranim keksom.
Marija Mirković

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Srca sa malinom – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.