Srneći kotlet – preporuka šefa restorana Hotel Zira Beograd – srneći kotlet sa sotiranim bobom, sosom od višanja, grilovanom parma pršutom i džemom od dunja, za sve ljubitelje divljači.
Srneći kotlet – Hotel Zira Beograd
Srneći kotlet – preporuka šefa restorana Hotel Zira Beograd – srneći kotlet sa sotiranim bobom, sosom od višanja, grilovanom parma pršutom i džemom od dunja, za sve ljubitelje divljači.
- 180 gr srnećeg kotleta bez kosti
- 1 gr soli
- 1 gr bibera (mrvljenog)
- 1 gr ruzmarina
- 2 ml balzamiko sirćeta
- 5 gr meda
- 10 ml ulja od koštica grozđa
- 50 gr boba
- 15 gr putera
- 10 gr persuna
- 1 dl demiglasa od divljači
- 10 gr šećera
- 10 gr putera
- 50 gr višanja (bez koštice)
- 10 gr parma pršute
- 15 gr džema od dunje
- Srneći kotlet začiniti i opeći sa svih strana.
- Skuvati bob i sotirati na puteru, začiniti i posuti peršunom.
- Sećer blago karamelizovati, dodati demiglas, višnje lagano redukovati do zeljene gustine, dodati puter i začiniti po želji.
- Parma pršutu izgrilovati i ostaviti sa strane na papirnom ubrusu. Primer za serviranje, možete videti na slici recepta. Hotel Zira Beograd, prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!