Šta da kuvam danas? Predlozi i recepti za 3 jela od humusa

Danas je svetski dan humusa - 13. maj

0

Šta da kuvam danas? Danas je Svetski dan humusa, 13. maj, pa vam predlažemo 3 recepta za jela od humusa. Prijatno!

Predjelo sa humusom

Predjelo sa humusom
Predjelo sa humusom

Ukoliko volite da grickate između obroka, a opet vodite računa o ishrani humus može biti idealno rešenje. Iseckajte paprika, šargarepu, krastavac na štapiće, a humus služite kao umak. Ili u rerni ispecite sladak krompir iseckan na štapiće i poslužite ga uz humus.

Bruskete sa cvekla humusom

Bruskete sa cvekla humusom
Bruskete sa cvekla humusom

Sastojci: 1 francuski hleb, malo maslinovog ulja, Ribella hummus sa cveklom, 1 krastavac, grčki jogurt, mirođija

Priprema: Francuski hleb isecite na kolutove, premažite sa malo maslinovog ulja i prepecite u rerni. Na svaku brusketu dodajte deblji sloj humusa sa cveklom, krastavac i kašičicu jogurta. Po želji ukrasite sa mirođije.

Pasta sa humusom i crnim maslinama

Pasta sa humusom i crnim maslinama
Pasta sa humusom i crnim maslinama

Sastojci: 1 pakovanje fusilli paste, 250g crnih maslina, 250g cherry paradajza, Ribella humus sa šitake pečurkama, svež ruzmarin i bosiljak, 200g šitake pečuraka

Priprema: Na maslinovom ulju izgrilujte cherry paradajz, šitake pečurke i crne masline. Dodajte u to i malo svežeg ruzmarina i bosiljka. U tiganj ubacite blago prokuvanu fusilli pastu i 250g humusa. Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.