in ,

Šta danas za ručak – Grilovana piletina na italijanski način

Grilovana piletina na italijanski način - Recepti i Kuvar online
Grilovana piletina na italijanski način - Recepti i Kuvar online

Šta danas ručak? Mi predlažemo jedno izuzetno jelo: Grilovana piletina na italijanski način.

Grilovana piletina na italijanski način se brzo sprema. Potrebno je samo nekoliko minuta na vrelom roštilju ili grill tiganju, da dobijete savršen rezultat. Italijanski način pripreme, podrazumeva i salatu, kao prilog, uz divne ukuse rukole, čeri (cherry) paradajza i limuna.

Grilovana piletina na italijanski način - Recepti i Kuvar online
Grilovana piletina na italijanski način – Recepti i Kuvar online

Vreme pripreme je oko 40 minuta, a recept je koncipiran za 4 osobe.

Grilovana piletina na italijanski način se brzo sprema. Potrebno je samo nekoliko minuta na vrelom roštilju ili grill tiganju, da dobijete savršen rezultat.

  • 4 komada pileće grudi (filet bez kostiju, 4 komada pojedinačna, ili 2 dupla)
  • morska so (malo)
  • biber (malo)
  • 1/2 šoljice maslinovo ulje
  • 1 komad sok od limuna
  • 2 kašičice senf
  • 2 čena beli luk
  • 600 gr čeri paradajz
  • 50 gr rukola
  1. Kupite filete pilećih grudi (2 komada duplih, ili 4 komada pojedinačnih), bez kostiju. Dobro operite, i ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu. Istanjite tučkom za meso. Debljina bi trebalo da bude oko 1 cm. Stavite pileće grudi u posudu za mešanje i prelijte i utrljajte pola količine limunovog soka. Prekrijte sud plastičnom samolepljivom folijom i ostavite da se meso marinira u frižideru, minimum pola sata, a ako imate vremena, ostavite ga 4 sata.
  2. Pecite na srednje zagrejanom roštilju ili gril tiganju, 5-10 minuta (2-3 minuta sa svake strane). Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Priprema dresinga za salatu: u posudi za mešanje, pomešajte maslinovo ulje, senf, sitno iseckan beli luk i ostatak soka od limuna. Posolite i pobiberite po ukusu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
  4. Pečene filete pilećih grudi, služite tople. Servirajte na većem tanjiru. Pored mesa postavite listove rukole i čeri paradajz, i prelijte dresingom. Možete ukrasiti i kriškama limuna. Po ukusu možete, preliti ekstra devičanskim maslinovim uljem i dodati preko salate listove narendanog parmezana.

Svi recepti od PILETINE, pročitajte OVDE >>>

Saveti i recepti za BRZI RUČAK, pročitajte OVDE >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Miodrag Ilic

Written by Miodrag Ilic

Osnivač projekta Recepti i Kuvar online i odgovorni urednik portala. Kuva iz hobija, ali ne često. Član NUNS.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
Kelj, tikvica i jabuka sa đumbirom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Kelj, tikvica i jabuka sa đumbirom – Ana Vuletić

Pilav sa šafranom i kulenom - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online

Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković