Šta raditi kako biste spustili nivo šećera u krvi?

9

Grupa američkih naučnika ustanovila je da čak i jednostavno stajanje svakog dana značajno snižava nivo šećera u krvi i smanjuje rizik od srčanog napada i dijabetesa.

Istraživači Arizona državnog univerziteta sproveli su četvoronedeljno istraživanje na devet osoba prekomerne težine, koji su sedeli najmanje osam sati svakog dana, javlja Sinhua agencija.

Od njih je traženo da povremeno ustanu, prošetaju, bez prevelikog angažmana, što je činilo ukupno dnevne aktivnosti od 2,5 sata. Povremeno bi vozili i bicikl.

Rezultat je pokazao da je nivo šećera u krvi progresivno padao tokom ovog perioda, a najviše u danima kada voze bicikl, objavljeno je u tekstu u mesečnom magazinu „Medicina i nauka u sportu“.

„Ustanovili smo da je smanjenje nivoa šećera u krvi išlo od 5 do 12 posto, a najviše je zabeleženo kada se vozio bicikl“, rekao je za Rojters autor studije Glen Gizer.

„I ova studija, kao i brojne pre nje, potvrdile su da sedenje uništava zdravlje“, poručio je Gizer.

Izvor: BKTVNews

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!