Štangle sa narandžom – Suzana Mitić

Štangle sa narandžom – ukus narandže u čokoladi vole svi. Probajte, da rešimo dilemu…

Štangle sa narandžom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štangle sa narandžom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Štangle sa narandžom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Štangle sa narandžom – ukus narandže u čokoladi vole svi. Probajte, da rešimo dilemu…

  • 300 ml voda
  • 400 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr oraha (mlevenih)
  • 200 gr keksa (mlevenog)
  • 150 gr čokolade
  • 2 komada narandže (sa jedne skinuti koru)
  • 1 pakovanje rozen kora

za glazuru:

  • 150 gr čokolade
  • 4 kasika ulja
  • 20 gr šećerne zvezdice (bele)
  1. Narandze oprati,s jedne skinuti koru i stavite u zamrzivac da se zalede da bi se lakse rendale.U odgovarajucoj posudi stavite secer i vodu.Kad provri da vri 3 minuta.Skloniti sa ringle pa dodati margarin i cokoladu.Mesati varjacom dok se ne sjadine sastojci i nastane kompaktna smesa.Zatim dodati rendane narandze,keks i orahe.Pustiti da se fil prohladi i mlakim filom mazati rozen korice.Zadnja kora se ne maze.Pritisnuti na sat vremena ceo kolac nekim tezim predmetom da se korice sjedine a nakom toga otopiti cokoladu sa uljem i preliti ceo kolac.Dekorisati belim zvezdicama.Dobro rashladiti.
  2. Uzivati u divnom ukusu i mirisu.
    Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Štangle sa narandžom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.