Štanglice – Ljiljana Stanković

Štanglice – oblanda jednostavna za pripremu a vrlo ukusna.

Štanglice - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štanglice – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Štanglice – Ljiljana Stanković

Štanglice – oblanda jednostavna za pripremu a vrlo ukusna.

  • 600 g. mleka u prahu
  • 2 dl vode
  • 800 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 100 gr crne čokolade
  • 100 gr bele čokolade
  • 3 komada oblande (lista)
  1. Ušpinovati šećer sa 2 dl vode, kao za slatko. Posebno umutiti margarin, dodati mleko u prahu i sve lepo sjediniti.
  2. Vreli sirup sipati u umućenu smesu sa margarinom i mlekom u prahu pa dobro izmiksati.
  3. Umućenu smesu podeliti na dva dela u jedan dodati crnu čokoladu a u drugi belu.
  4. Oba fila ostaviti da se ohlade pa filovati na sledeći način: oblanda, crni fil, oblanda beli fil, završiti trećim listom oblande.
brzo se priprema

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Štanglice – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.