Početna U slobodno vreme

Startap 2020: preduzetništvo iz ženskog ugla

164
0

Startap 2020: preduzetništvo iz ženskog ugla – u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu održana je Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“ koja je organizovana u okviru projekta “Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja“.

Konferencija predstavlja finalnu aktivnost u okviru inicijative Space4Women za 2019. godinu koja je pokrenuta od strane Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada-Gradske uprave za privredu, a pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Inicijativa Space4Women rezultat je rada jednog iskrenog, posvećenog i entuzijastičnog tima čija je želja da kroz svoje aktivnosti podstakne mlade žene da budu inovativne i da zakorače u svet preduzetništva.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili koordinatorka projekta Danijela Ćirić, v.d. načelnika za Gradsku upravu za privredu Saša Bilinović i savetnik ministra za inovacije i tehniloški razvoj Republike Srbije prof. dr. Bojan Lalić.

Konferencija je organizovana je sa ciljem da se mladima predstave uspešne i inspirativne priče, koje im mogu biti motivacija i podstrek na putu ličnog i profesionalnog razvoja. Posetioci su imali priliku da kroz kroz segmente Priče o uspehu i panel Preduzetništvo iz ženskog ugla čuju iskustva uspešnih žena iz zemlje i regiona koja im mogu biti motivacija i podstrek na putu svog ličnog i profesionalnog razvoja i to: Dr. Draganu Đermanović – predsednicu PCG grupe, preduzetnicu i savetnicu na polju digitalne transformacije, Dr Sanju Popović Pantić – predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalnog konsultanta za pitanja razvoja ženskog preduzetništva, Gaiu Montelatici – suosnivačicu Impact Hub-a Beograd, Olgu Mirković Maksimović – eksperta u oblasti digitalne transformacije i člana grupe za obrazovanje Inicijative „Digitalna Srbija“, Biljanu Ždrale – suosnivačicu startapa Boostowski i suvlasnicu srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International, Martinu Anđelković – vlasnicu marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnicu i predavača iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama, Teu i Miu Stojanović, Saru Petrović, Sofiju Tešić i Višnju Žigić – idejne tvorce projekta „Nadmudri Pitagoru“. Posetioci su takođe imali priliku da prisustvuju finalu takmičenja Space4Women u kojem su šest najboljih timova sa Univerziteta u Novom Sadu predstavili svoje inovativne ideje pred žirijem.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!