Štrudla sa makom – Dijana Popović

Štrudla sa makom.

Štrudla sa makom, sastojci:

Za testo:

  • 300 gr brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 100 gr šećera
  • na vrh noža soli
  • 3 supene kašike ulja

Za fil:

  • 300 gr mlevenog maka
  • 3 kašike šećera
  • pola kašičice mlevenog anisa
  • 100 ml vrele vode
  • 2 kašike omekšalog putera
Štrudla sa makom - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Štrudla sa makom – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Štrudla sa makom, priprema:

  • U miks posudu dodati polovinu brašna , dodati kvasac, šećer, so, ulje mlaku vodu sve fino sjediniti i umutiti pa lagano umešati preostalo brašno.Testo fino umesiti i ostaviti da nadodje.
  • Dok testo odmara napraviti fil.
  • U šerpicu staviti mleveni mak šećer zatim dodati vrelu vodu i promešati dodati puter i izmešati dodati mleveni anis.
  • Nadošlo testo podeliti na dve iste loptice.
  • Svaku lopticu razviti tanko i namazati sa filom. Uviti štrudle u rolat i spojiti jedan oko drugog pa staviti na pek papir u manji četvrtasti pleh. Ostaviti štrudle 30 min da nadođu. Štrudle premazati sa vodom i peći 40 minuta na 180 stepeni.
  • Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Štrudla sa makom – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.