Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević
Štrudla sa rogačem – domaća štrudla je najlepša…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević
Domaca strudla je najlepsa…
Za testo je potrebno:
- 0,5 l toplog mleka
- 40 gr svezeg kvasca
- 3 kasike secera
- kasika jednasoli
- 100 gr maslaca
- jedno jaje
- kg oko 1brasna
Za filovanje:
- 250 gr mlevenog rogaca
- 0,5 l vrelog mleka
- 200 gr secera
- Kvasac rastopiti u mlakom mleku,sa secerom i dve kasike brasna. Ostaviti da krene da radi.
- Umutiti jaje,maslac,kasiku soli i malo brasna pa dodati nadosli kvasac.
- Dodavati brasno po potrebi dok se ne umesi testo koje se odvaja od zidova posude u kojoj se mesi testo.
- Ostaviti testo da odmori oko 30 minuta pa ga onda ponovo premesiti i podeliti na dve jufke.
- Ostaviti da odmori oko 10 minuta pa rasklagijati testo na pravougaonik sirine pleha i sto duze i tanje testo da bude.
Pripremanje fila:
- Fil pripremiti dok se testo dize,za tih pola sata.
- Izruciti rogac u posudu,staviti secer pa smesu promesati i preliti vrelim mlekom da bi se seceer otopio.
- Promesati par puta dok se secer ne otopi dobro.
- Fil rasporediti po razvucenom testu,dobro rasporediti i uviti strudlu.
- Staviti strudle u namascen pleh i ostaviti da odmori oko 20 minuta dok se rerna ne ugreje.
Strudlu ne premazivati nicim. Samo je prekriti aluminijumskom folijom da ravnomerno dobije boju i da ne zagori. Peci je na 180 stepeni oko 40 minuta.