Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

97

Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Štrudla sa rogačem – domaća štrudla je najlepša…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Domaca strudla je najlepsa…

Za testo je potrebno:

  • 0,5 l toplog mleka
  • 40 gr svezeg kvasca
  • 3 kasike secera
  • kasika jednasoli
  • 100 gr maslaca
  • jedno jaje
  • kg oko 1brasna

Za filovanje:

  • 250 gr mlevenog rogaca
  • 0,5 l vrelog mleka
  • 200 gr secera
  1. Kvasac rastopiti u mlakom mleku,sa secerom i dve kasike brasna. Ostaviti da krene da radi.
  2. Umutiti jaje,maslac,kasiku soli i malo brasna pa dodati nadosli kvasac.
  3. Dodavati brasno po potrebi dok se ne umesi testo koje se odvaja od zidova posude u kojoj se mesi testo.
  4. Ostaviti testo da odmori oko 30 minuta pa ga onda ponovo premesiti i podeliti na dve jufke.
  5. Ostaviti da odmori oko 10 minuta pa rasklagijati testo na pravougaonik sirine pleha i sto duze i tanje testo da bude.

Pripremanje fila:

  1. Fil pripremiti dok se testo dize,za tih pola sata.
  2. Izruciti rogac u posudu,staviti secer pa smesu promesati i preliti vrelim mlekom da bi se seceer otopio.
  3. Promesati par puta dok se secer ne otopi dobro.
  4. Fil rasporediti po razvucenom testu,dobro rasporediti i uviti strudlu.
  5. Staviti strudle u namascen pleh i ostaviti da odmori oko 20 minuta dok se rerna ne ugreje.
Strudlu ne premazivati nicim. Samo je prekriti aluminijumskom folijom da ravnomerno dobije boju i da ne zagori. Peci je na 180 stepeni oko 40 minuta.