Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Štrudla sa rogačem – domaća štrudla je najlepša…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Domaca strudla je najlepsa…

Za testo je potrebno:

  • 0,5 l toplog mleka
  • 40 gr svezeg kvasca
  • 3 kasike secera
  • kasika jednasoli
  • 100 gr maslaca
  • jedno jaje
  • kg oko 1brasna

Za filovanje:

  • 250 gr mlevenog rogaca
  • 0,5 l vrelog mleka
  • 200 gr secera
  1. Kvasac rastopiti u mlakom mleku,sa secerom i dve kasike brasna. Ostaviti da krene da radi.
  2. Umutiti jaje,maslac,kasiku soli i malo brasna pa dodati nadosli kvasac.
  3. Dodavati brasno po potrebi dok se ne umesi testo koje se odvaja od zidova posude u kojoj se mesi testo.
  4. Ostaviti testo da odmori oko 30 minuta pa ga onda ponovo premesiti i podeliti na dve jufke.
  5. Ostaviti da odmori oko 10 minuta pa rasklagijati testo na pravougaonik sirine pleha i sto duze i tanje testo da bude.

Pripremanje fila:

  1. Fil pripremiti dok se testo dize,za tih pola sata.
  2. Izruciti rogac u posudu,staviti secer pa smesu promesati i preliti vrelim mlekom da bi se seceer otopio.
  3. Promesati par puta dok se secer ne otopi dobro.
  4. Fil rasporediti po razvucenom testu,dobro rasporediti i uviti strudlu.
  5. Staviti strudle u namascen pleh i ostaviti da odmori oko 20 minuta dok se rerna ne ugreje.
Strudlu ne premazivati nicim. Samo je prekriti aluminijumskom folijom da ravnomerno dobije boju i da ne zagori. Peci je na 180 stepeni oko 40 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Štrudla sa rogačem – Andrijana Kovačević

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.